Ana içeriğe atla

itt

TÜRK LOYDU’NDAN DENİZCİLİK İŞLETMELERİNE DESTEK

09.03.2018 - 15:57

Türk Loydu, İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yolcu taşımacılığı hizmeti sunan Dentur Avrasya’nın yeni nesil gemileri ‘Kabataş’ ve ‘Beşiktaş’ı klasladı. Sanmar Denizcilik’i de sertifikalandırdı.

Kurulduğu 1962’den bu yana Türk denizcilik sektörüne verdiği desteklerle öne çıkan Türk Loydu, kısa mesafe yolcu ve yük taşıma firmalarına verdiği hizmetlerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yolcu taşımacılığı hizmeti sunan Dentur Avrasya’nın Türk Loydu tarafından klaslanan yeni nesil gemileri ‘Kabataş’ ve ‘Beşiktaş’, geçtiğimiz günlerde Herçelik Tersanesi’nde düzenlenen törenle deniz indirildi.
İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yolcu taşımacılığı hizmetiyle ulaşım sorununa çözüm sunan Dentur Avrasya’nın hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermek amacıyla tasarlanan 14 adet gemisinin ilki olan Kanuni’nin geçtiğimiz yıl Beşiktaş-Üsküdar arasında yolcu taşımaya başlamasının ardından, Kabataş ve Beşiktaş gemileri de Herçelik Tersanesi’nde düzenlenen törenle hizmete girdi.
Gemilerle ilgili bir açıklama yapan Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, “Trafiğin çevreye olan olumsuz etkisini azaltmak için İstanbul siluetine uygun tasarlanmış, modern hatlara sahip, Türk Loydu klas kurallarına uygun, yeni nesil gemilerimizde sessiz ve emisyon oranı düşük çevreci motorlar kullanmayı planladık. Yeni gemilerimizin özgün tasarımları yakıt ekonomisine önemli katkılar sağlarken, yeni tip deniz motorları ile bu tasarrufu daha da arttırmayı hedefliyoruz. Böylelikle Boğaz’da çalışan tüm teknelerimiz en modern teknolojiye sahip olarak yolcularına keyifli yolculuklar yaşatacak.” dedi.
Törenden sonra bir değerlendirme yapan Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu da Dentur Avrasya’nın İstanbul Boğazı’nda çalışacak motorlarının Türk Loydu tarafından klaslanmasının, Türk Loydu’nun yeni deniz teknolojileri ile yeni gemi inşasında büyük tecrübeye sahip olmasına duyulan bir güvenin sonucu olduğunu söyledi. Melikoğlu, “Dentur Avrasya ile yeni nesil gemilerin inşaatında işbirliği yaptığımız için çok mutluyuz.” şeklinde konuştu. 

TÜRK LOYDU, SANMAR DENİZCİLİK’İ SERTİFİKALANDIRDI
Türk Loydu’nun denizcilik işletmelerine verdiği bir başka destek ise sertifikalandırma. Dünyanın sayılı römorkör üreticilerinden ve operatörlerinden Sanmar Denizcilik, verdikleri hizmetle uluslararası standartlara erişebilmek için, Türkiye’nin “Klaslama ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu” Türk Loydu tarafından IMO Uluslararası Emniyetli Yönetim Kodu kapsamında sertifikalandırıldı.
Römorkör ve kılavuzluk faaliyetlerini Türkiye’de 7 ayrı limanın idari sınırında, yurtdışında ise 3 ayrı ülkede sürdüren Sanmar Denizcilik, 3 yaşaltı genç ve modern römorkör filosunun dünya standartlarındaki mevcut kalite standartlarına ISM Sistemi’ni de ekledi. Sanmar, uluslararası tüm standartlara sahip olmasına karşın ‘gönüllü’ olarak ISM kriterlerinin tüm römorkör ve personelinde uygulanması için Türk Loydu güvencesini tercih etti.
Uluslararası Gemi Güvenliği Yönetimi (ISM) sertifikasının temelinde; gemi işletmeciliğinde uluslararası güvenlik standartlarını belirlemek, gemilerin güvenli şekilde yönetilmesini ve işletilmesini sağlamak ve böylece meydana gelebilecek kazalar sonucu ortaya çıkabilecek çevre kirliliklerinin önlenmesi yer alıyor. Tüm yolcu gemileri, petrol ve kimyasal madde taşıyan tankerler, dökme yük gemileri, likid gazla çalışan tankerler ve 500 gros tonun üzerindeki yüksek süratli yük gemileri bu sertifikayı almak zorunda.
Sanmar Denizcilik, filosundaki römorkörler 500 gros tonun altında olması sebebiyle bu sertifikayı alma zorunluluğu bulunmamasına karşın, müşterilerine dünya standartlarında bir hizmet vermek ve çevreyi korumak adına gönüllü ISM sertifikasını aldı.

a

Yukarı