Ana içeriğe atla

itt

BÜYÜK PROJELERİN TURNİKELERİ TANSA’DAN

12.04.2018 - 09:44

Yeni yapılan birçok stadın geçiş kontrol sistemlerini Tansa Turnike üretti. Tansa Turnike Genel Müdürü Yalçın Sarı, “Lüks binalar, iş hanları ve rezidanslar da bizim ürettiğimiz turnike sistemlerini kullanıyor.” diyor. 

Turnike sektörünün en eski firmalarından Tansa Turnike’nin Genel Müdürü Yalçın Sarı, firma ve ürünlerle ilgili sorularımızı cevaplandırdı.

Tansa Turnike’nin kuruluş ve gelişimiyle ilgili bilgi verebilir misiniz?
1962’de masa ve duvar saati makineleri yapma hedefiyle kuruldu. İlk yıllarında İsviçre’den ithal edilen hassas çark ve otomat işleri yaptı. 1980’den sonra dünyada duvar saati makinası üreten 2 büyük fabrikadan biri oldu. Saat sektörünün merkezi İsviçre’ye saat mekanizması ihraç etmeye başladı. 1980’lerin sonlarına doğru Tansa bekçi kontrol saati ve imalatı dolayısıyla zaten güvenlik sektöründeydi. Sektör, Tansa’dan güvenli, uzun yıllar aynı performansla saat gibi çalışacak turnike istiyordu. Böylece turnike imalatına başladı. Şu an 3 bin 500 metrekarelik fabrikamızda 72 personelle üretime devam ediyoruz. Üretim alanımız 4 farklı atölyeden oluşuyor. Ayrıca Ar-Ge departmanımız bulunuyor.

En çok ilgilendiğiniz sistem hangisi?
Geçiş kontrol sistemleri konusunda daha çok turnike sistemleriyle ilgileniyoruz. Özellikle raylı sistemler tarafında dış ortama dayanıklı ve bu yoğunluğu kaldırabilen ürünler üretmekteyiz. Ürünlerimiz Samsun ve Eskişehir gibi birçok şehirde kullanılıyor. Şu an lüks binalar, iş hanları ve rezidans tarzı yerlere şık tasarımlı optik turnikeler üretiyoruz. Özellikle İstanbul’daki büyük projeler Tansa’nın optik turnikelerini tercih ediyor.

Statlarda da kullanılıyor mu turnikeleriniz? 
Stat projeleri de bizler için çok önemli. Şu an Süper Lig ve 1. Lig maçlarına ev sahipliği yapan birçok statta bizim turnikelerimiz bulunmakta.  Trabzon, Samsun, Antalya, Sivas ve Başakşehir’in ardından en son Vodafone Arena’nın turnikelerini teslim ettik. Ayrıca, son dönemde TOKİ le startı verilen yaklaşık 30 statla yakından ilgilenmekteyiz. 

Teknoloji, geçiş kontrol sistemlerini nasıl etkiliyor?
Teknoloji ilerledikçe, kart okuyucu yerine artık göz, damar ve avuç içi okuma gibi özellikler geliyor. Bununla beraber tabii ki turnikelerde değişiklikler yapılıyor. Artık insanlar hiçbir yere temas etmeden geçiş sağlamak istiyor. Bu yüzden biz de Ar-Ge departmanımızla yeni çözümler buluyoruz. Optik turnikeler, bu çözümlerden sadece biri. Çözümlerimizi sürekli geliştirerek dünya pazarında daha fazla yer almayı hedefliyoruz.

ÜRÜN YELPAZEMİZ GENİŞ
Hangi tür turnikeleri üretiyorsunuz?

Ürün yelpazemiz tripod turnikeler, boy turnikeler, optik turnikeler ve swinggate olarak ayrılıyor. 3 kollu tripod turnikeler, daha çok personel ve yemekhane takip programları için kullanılıyor. Ayrıca raylı sistemler için tercih ediliyor. Kişilerin tek tek girişlerini sağlıyor. Boy turnikeleri, stat ve cezaevleri gibi daha çok güvenlik isteyen mekanlar için tasarlanıyor. Optik turnikeler, daha çok rezidans ve iş merkezlerinde kullanılıyor. Kişiye temas etmeden cam kanatlarla gövde üzerindeki sensörler sayesinde kişilerin tek tek girişini sağlıyor. Sensör sayısı artırılarak valiz, çanta ve çocuklu geçişler de kontrol altına alınıyor. Swinggate’ler ise makam girişleri, engelli ve malzeme geçişleri için kullanılıyor. Tek kanatlı olarak kalabalık geçişleri kontrollü olarak sağlıyor.

a

Yukarı