Ana içeriğe atla

itt

VERGİ VE PRİM BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILACAK

09.05.2018 - 17:37

Başbakan Binali Yıldırım, 24 milyar liralık paket açıkladı. Bayram ikramiyeleri, imar barışı, vergi ve prim affı da 24 milyarın paketi içerisinde yer aldı. 30 Nisan’da Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Paketimizin birinci maddesi esnaflarımızı ve sanayicilerimizi yakından ilgilendiren yeniden yapılanma. Vergi ve prim alacakları yeniden yapılandırılacak. Trafik cezaları yeniden yapılandırılacak. Köprü, otoyol ve kaçak geçişler kısaca vatandaşın devlet kurumları ile arasında olan anlaşmazlıklar çözüme kavuşturuluyor, vatandaşla el sıkışılıyor.” diye konuştu.
Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Vergi ve prim barışı sağlanmış olacak. Geçmiş 5 yıla ait vergi ile ilgili bir fırsat getiriyoruz. İşletme kayıtlarının düzenlenmesine imkan veriyoruz. Kanundan yararlanmak için vatandaşlarımız temmuzun sonuna kadar müracaat edecek ve 36 ay içinde borçlarını ödeyecek. Peşin ödemede de indirimler var. Gecikme faizinin yüzde 90’ını ödemeyecekler. Sadece yüzde 10’unu ödemek suretiyle hesabı kapatmış olacaklar. BAĞ-KUR borcu olup da sağlık hizmeti alamayan esnaflar var. Bunun da önünü açıyoruz.”


GENÇLERE İŞ YERİ AÇMADA BAĞ-KUR KOLAYLIĞI
Gençlerin iş yeri açmasına yönelik kolaylıkları da açıklayan Yıldırım, “18-29 yaş arasında iş yeri açmak isteyen gençler var. Bunlara daha önce 3 yıla kadar vergi kolaylığı getirmiştik. Bu 3 yıllık gelir vergisi desteği devam edecek. Bunun yanında bir yıl boyunca BAĞ-KUR primi ödemeyecek. Bu da gençken iş yeri açmak isteyen vatandaşlarımıza getirilen çok önemli bir kaynak. Yaşlılarımızla ilgili müjdemiz 65 yaş ve üzere kişilere 266 lira olan aylığını 500 liraya çıkarıyor.’’ ifadelerini kullandı.
Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması, genç girişimcilere Bağ-Kur desteği, üniversitelerden kaydı silinenlerin okullarına dönme imkanı gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

a

Yukarı