Ana içeriğe atla

itt

KOBİ’LERE ‘NEFES KREDİSİ’ MÜJDESİ

12.04.2018 - 10:23

Başbakan Binali Yıldırım, KOBİ’lere kredi müjdesi verdi. “Kredi hacmini 7,5 milyara çıkarıyoruz.” diyen Yıldırım, zor durumdaki esnaf ve işletmeler için verilecek ‘Nefes Kredisi’nin vadesinin 12 ay olacağını, 6 ay ödemesiz dönemle birlikte bu vadenin 18 aya çıkacağını söyledi.  
Yıldırım, İzmir’de düzenlenen Nefes Kredisi İmza ve Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, “Birincisini geçen yıl yapmıştık. Bu yıl ikinciyi yapıyoruz. Attığımız bu adımlarla KOBİ’lerimize daha büyük hedefler için nefes almalarını sağlayacak imkan veriyoruz.” dedi.
Yıldırım, “Bu projenin hayata geçmesi için büyük gayret gösteren, çalışma ortaya koyan, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı’na ve yurdun her tarafındaki üyelerine, ayrıca Ziraat Bankası, Akbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Denizbank’a yaptıkları bu katkıdan dolayı şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“KOBİ’LERİN SESİ FAZLA ÇIKMIYOR”
Türkiye’deki istihdam, üretim ve ihracatın yükünün KOBİ’lerin üstünde olduğuna işaret eden Binali Yıldırım, “Sesleri fazla çıkmıyor. Gürültüleri fazla yok. Onlar sessiz sedasız üretiyor.” Diyerek şöyle devam etti: “7,4 büyümenin arkasında KOBİ’ler var. Yatırımların yarıdan fazlasını KOBİ’ler yapıyor. Nimet-külfet dengesine bakıyoruz. Bu kadar iş yapılan KOBİ’ler Türkiye’deki kaynaklardan en fazla 30’una sahip. Her şeyin fazlasını yapacaksın, daha çok üreteceksin, daha çok ihracat yapacaksın, adam çalıştıracaksın, paylaşmaya gelince, krediye gelince KOBİ’ler daha az pay alacak; yüzde 30. Bu hakkaniyete uygun değil, herkes hakkını, hak ettiğini mutlaka alması lazım. Başka ülkelerde bu durum nasıl? Güney Kore’de yüzde 75’ini, Portekiz’de yüzde 80’ini, Yunanistan’da bile yüzde 55’ini bütün krediler içinde KOBİ’ler alıyor.”

KREDİ HACMİ 7,5 MİLYARA ÇIKARILIYOR
Başbakan Binali Yıldırım, kredi hacmini 7,5 milyara çıkardıklarını ifade ederek vadesinin de 12 ay olduğunu söyledi: “Vade 12 ay. Krediyi gidip alacaksınız. ‘Bir ay sonra taksiti öde’ diyorlar. Böyle bir şey olur mu? Bunun bir hazırlığı var. Onun için de 6 ay ödemesiz 1,5 yıla çıkardık. Faizi ödeyeceksiniz ama anapara ödeme 6 ay sonra başlayacak. Türkiye ekonomisi sürdürülebilir büyümeye devam edecek, buradan ilan ediyorum.”
 

a

Yukarı