Ana içeriğe atla

itt

İNGİLİZCE BİLEN, MUTLU VE ÖZGÜVENLİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİYORUZ

26.06.2018 - 14:48

Kültür Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Biriz Kutoğlu, “Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji’nin öncelikli tercih nedeni İngilizce eğitimidir. Bununla beraber mutlu ve özgüvenli çocuklar yetiştirmesi, öğrenciye bireysel ilgi göstermesidir.” diyor. 

Özel eğitim kurumları arasında en köklü kuruluşlardan biri, Kültür Eğitim Kurumları. Farklı eğitim sistemiyle adından söz ettiren Kültür Eğitim Kurumları’nın Genel Koordinatörü Biriz Kutoğlu, sorularımızı cevaplandırdı.  

Öncelikle okullarınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Ne zaman kuruldu, şu an hangi noktada? 
Kültür Koleji, resmi olarak 58 yıllık bir geçmişe sahip. Ancak bir eğitim girişimi olarak ‘Kültür’ün varlığı 1930’lara dayanıyor. 4 yaşından 18 yaşına kadar olan çocuk ve gençlere ileri teknolojiyle donatılmış ortamlarda nitelikli bir eğitim veriyor. Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji olmak üzere Ataköy ve Büyükçekmece yerleşkeleri bulunuyor.
 
Okullarınızı farklı kılan eğitim sisteminizle ilgili bilgi verebilir misiniz?
Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji’nin öncelikli tercih nedeni İngilizce eğitimidir. Bununla beraber mutlu ve özgüvenli çocuklar yetiştirmesi, öğrenciye bireysel ilgi göstermesidir. Eğitim sistemi, takipçiliği, güvenilir ve köklü bir kurum olması da artılarıdır. Üstün uluslararası standartlarda eğitim, güçlü akademik kadro, çok yönlü yetişen bireyler, 21. Yüzyıl’ın gerektirdiği donanımla yetişme, üstün akademik başarı, hedeflenen üst kuruma yerleştirmede başarı ve eğitime gönül vermiş bilinçli aile yönetimi Kültür Koleji’nin tercih edilme nedenleridir. Yabancı dilde eğitim veren ve hazırlık sınıfı bulunan Anadolu Liseleri hazırlık sınıfında 24 saat İngilizce dersiyle birlikte hazırlık, 9 ve 10. sınıflarda fizik, kimya, biyoloji ve matematik dersleri İngilizce yapılır. Lise eğitiminin ilk yıllarından itibaren fizik, kimya, biyoloji ve matematik dersleri, eğitim dili İngilizce olan üniversitelerden mezun öğretmen kadrosuyla İngilizce olarak aktif bir biçimde işlenir.

Ülke genelindeki sınavlar dikkate alındığında okulunuzun genel başarı durumu nasıl?
Sınava hazırlığın iki temel bileşeni var. Birincisi, öğrencinin iyi bir akademik eğitim alması, güçlü bir eğitim tabanına sahip olması. Bu sadece bir yıl gidilecek kursla elde edilecek bir birikim değil. Kültür, bunu yapıyor. Güçlü akademik eğitimi kazandırıyor. Bunun üzerine koyduğumuz yoğun sınav hazırlık sürecimizle birlikte başarılı olduğumuzu görüyoruz. Son iki yıldır üniversiteye yerleşim oranlarımız tam istediğimiz gibi. Mühendislik favori bölümler arasında. Daha önce tıpla mühendislik başa baş gidiyordu. Şimdi mühendislik, yazılım konularıyla birlikte öne geçti. Hukuk hep var, psikoloji yine ağırlıklı. 

KÜGEM İLE EĞİTİM VE ÖĞRETMEN KALİTEMİZİ ARTIRIYORUZ
Öğretmen seçimleriniz ve akademik kadronuz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Öğretmenlerin hizmet öncesi eğitimleri sırasında iyi yetiştirilmeleri ve aldıkları eğitime uygun olarak kendi branşlarında çalışmaları, mesleklerini yerine getirmede önemli bir etken. Öğretmenlik mesleği ve öğretmen yetiştirme süreci, küreselleşmeyle birlikte bilgi birikiminin hızla artmasına, teknoloji ve yaşama bakış açılarının değişmesine paralel olarak farklı bir içerik kazanıyor. Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji, okullarındaki yönetsel ve operasyonel süreçlerin geliştirilmesine katkı sağlayacak hizmet içi eğitimler, paneller, söyleşiler, konferanslar ve etkinlikler hazırlayarak sonuçlarını değerlendiren KÜGEM (Kültür Koleji Eğitim ve Geliştirme Merkezi) programını geliştirmiştir. Yaz ve kış olarak ikiye ayrılan programlar birer ay sürüyor.

Şu an yöneticisi olduğunuz kuruma ne gibi yenilikler getirdiniz? Kurumu daha ileriye taşımak için ne gibi çalışmalar yaptınız ve yapıyorsunuz?
10-16 yaş çocuk ve gençlere hitap eden ve Haziran 2017’de yayın hayatına başlayan İnovasyon Kültürü dergisi, öne çıkan en büyük projelerimizden birdir. Ayrıca, 2016’da ‘Da Vinci İnovasyon Merkezi’ ve ‘Kültür2000 İnovasyon Merkezi’, 2017’de ‘Kültür Koleji Bilim Merkezi’ ve ‘Kültür2000 Koleji Bilim Merkezi’ kuruluşları projelendirildi ve hayata geçirildi.
2016’da eğitsel amaçlı bir öğrenci projesi olarak yola çıkan ve internet üzerinden 7/24 yayın yapan Radyo Kültür kuruldu.

a

Yukarı