Ana içeriğe atla

itt

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDE DERSLERE ROBOT ASİSTAN GİRECEK

26.06.2018 - 14:46

FİNLANDİYA’DA TASARLANAN VE 23 DİLDE KONUŞABİLEN ROBOT ÖĞRETMEN ‘ELIAS’, TÜRKİYE’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU. BAHÇEŞEHİR UĞUR EĞİTİM KURUMLARI BAŞKANI ENVER YÜCEL, DÜNYADA FİNLANDİYA’DAN SONRA BU TEKNOLOJİYİ EĞİTİM SİSTEMİNDE KULLANAN İLK KURUM OLDUKLARINI BELİRTTİ.

Dünya kamuoyunun ilgisini çeken, Finlandiya’da tasarlanan ve 23 dilde konuşabilen robot öğretmen ‘Elias’, Türkiye’de öğrencilerle buluştu. Bahçeşehir Koleji’nin eğitim teknolojileri geliştirme projesi olarak ülkemizde de asistan olarak derslere katılacak olan ‘Elias’, okul öncesi ve ilkokul seviyesinde öğrencilerin yabancı dil eğitimine adaptasyonunu artıracak. Dünyada Finlandiya’dan sonra bu teknolojiyi eğitim sisteminde kullanan ilk kurum olduklarını belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, ‘Elias’ın gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren kurum bünyesindeki pilot okullarda öğrencilerle buluşacağını söyledi.
Değişen eğitim teknolojisindeki en yeni gelişmeleri dünyayla aynı anda öğretimine dahil eden Bahçeşehir Koleji, öğrencilerini yakın geleceğin yetişkinlerinin sahip olması gereken en önemli zihinsel araçlardan biri olan kodlamayla erken yaşlarda tanıştırıyor ve onun getireceği algoritmik (sistematik) düşünme becerisine sahip bireyler yetiştiriyor. Türkiye’de uyguladığı okul öncesi kodlama dersleri, Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM) ve STEM +A gibi eğitim modelleriyle müfredata da yön veren Bahçeşehir Koleji’nin yeni projesi, asistan robot öğretmen oldu.
Finlandiya’da öğretmen olarak işe alınan, 23 dil bilen, mobil bir uygulamayla sınıfın dili ve öğrencilerin düzeyine göre ayarlanabilen robot öğretmen Elias, eğitim teknolojilerinde gelişimin en somut örneği olarak dünya kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Dünya üzerinde köklü bir değişime giden eğitim sisteminin yakın takipçisi olan Bahçeşehir Koleji, yaptığı işbirliğiyle Elias’ı öğrencileriyle buluşturacak.

FABRİKASYON EĞİTİM KALIPLARI BAŞARISINI YİTİRDİ
Dünyada eğitim teknolojilerindeki gelişimle kişiye özgü eğitim modellerinin her geçen gün daha da önem kazandığının altını çizen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Elias’ın gelecek eğitim-öğretim yılında Bahçeşehir Koleji bünyesindeki 4-5 pilot okulda öğrencilerle buluşacağını ifade etti: “Eğitim sistemi kökünden bir değişim yaşıyor ve aslında değişmeli de... Yeni eğitim anlayışında ders, sadece sınıflarda değil, her yerde yapılıyor. Fabrikasyon eğitim kalıpları başarısını yitirdi. Eğitim teknolojileri sayesinde kişiye özgü eğitim modelleri her geçen gün gelişecek. Genel tabloya bakarsak bu robot bugün çok küçük bir örnek. Asıl görülmesi ve kaçırılmaması gereken büyük resim ise eğitim sisteminde yakın zamanda yaşanan ve yaşanacak olan değişimdir. Ülke olarak bunun gerisinde kalamayız.”

a

Yukarı