Ana içeriğe atla

itt

ARCH+DSGN SUMMIT 2018, SÜRPRİZLERLE GELİYOR!

16.03.2018 - 12:17

Sektörlerin profesyonellerini bir araya getiren mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit 2018, 6-7 Nisan’da usta konuşmacılar, atölye çalışmaları ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi planlanan ‘Kırkayak’ sergisi ile ziyaretçilerini karşılayacak. 

Mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit 2018, 6-7 Nisan’da usta konuşmacılar, atölye çalışmaları ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi planlanan ‘Kırkayak’ sergisi ile ziyaretçilerini karşılayacak. Mimari Etkinlik Merkezi tarafından 6-7 Nisan'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan zirve, geçen sene gördüğü yoğun ilginin ardından kapsamını genişleterek bu sene de ziyaretçilerini paneller, B2B toplantıları, atölye çalışmaları ve sürpriz bir sergiyle karşılıyor. 

Bu sene “Mimari ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar” temasıyla gerçekleştirilecek olan zirvede Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen mimar, iç mimar ve tasarımcılarından oluşan birçok konuşmacı, “Kimlik ve Kültür”, “Tasarım”, “Eğitim”, “Mekan” ve “Teknoloji” alt başlıkları üzerinden “Mekânsal Tasarımda Disiplinler Ötesi Yaklaşımlar”, “Mimarlar Ne Der? + Mimarlıkta Öğrencinin Yeri", ‘’Sürdürülebilir Yapı Çevreleri” ve “Sağlık Yapıları Tasarımında Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı panellerde izleyicilere yeni bakış açıları katmayı hedefliyor.

EN BÜYÜK KIRKAYAK!

Etkinliğin bu seneki sürprizi Yıldız Entegre sponsorluğunda sergilenecek, büyüklüğü 100x175x150 cm olan 22 parçadan oluşan “Kırkayak” sergisi. TOBB-ETÜ Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri tarafından kendini tekrar eden geleneksel biçimlerine alternatif deneysel yaklaşımları içeren, ahşabın ortak yapım malzemesi olarak kullanıldığı sergide boyutlar normalin yaklaşık 300 katı olarak tasarlanmış. Büyüklüğü ve yapısal özellikleri nedeniyle ise Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için çalışmalar başlatılmış ve başvurular yapılmış. 
 

a

Yukarı