Ana içeriğe atla

itt

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DEMEÇLERİ

09.03.2018 - 14:09

KADIN ÇALIŞANLARIMIZA BİR GÜN FAZLA İZİN
Tudors Gömlek CEO’su Yaşar Ayaydın:
“Kadına Şiddete Hayır!” için başlattığımız farkındalık projesinden sonra kadın çalışanlarımıza yılda 1 gün fazla izin hakkı vererek 8 Mart’ı anlamlı hale getirdik. Kurulduğumuz günden beri yaptığımız tüm projelerimizde çalışanlarımızı birer gönüllü elçimiz olarak gördük. Yarattığımız istihdamda önemsediğimiz başlıca konu, kadın çalışanlarımız oldu. Marka değerimizi yaratan tüm çalışanlarımıza bu vesileyle teşekkür ediyor ve bu kampanyanın ülke genelinde diğer markalara da örnek olmasını diliyorum.

BÜTÜN KADINLARI SELAMLIYORUM
Şafak Sağlık Grubu CEO’su Pınar Bayramgürler:
Kadın değil midir bulunduğu ortamı güzelleştiren, kendisine verileni çoğaltarak geliştiren… Aziz milletimizin şanlı tarihi boyunca elde ettiği başarılarda Türk kadınının katkısını göz ardı etmek mümkün değildir. Hayatın her alanında etkin rol oynayan, kültürel değerlerimizin yaşatılıp gelecek nesillere aktarılmasında belirleyici olan, toplumsal mayamızın sağlamlığının teminatı olan Türk kadınına Cumhuriyet döneminde sosyal ve siyasi hayatta hak ettiği rolü üstlenme hakkı tanınmıştır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hayatımıza değer katan, sergiledikleri başarılarla da bize ilham veren kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.

TAMEK’TE KADININ YERİ AYRI
Tamek Genel Müdürü Cem Kurt:
Kadın çalışan oranını her geçen yıl artırıyoruz. 800 çalışanımızın yüzde 50’si kadın. Tamek olarak tarladan sofraya üretimimizin her aşamasına kadın eli değmesini önemsiyoruz. Bursa, Balıkesir ve Manisa’daki fabrikalarımızla, genel müdürlüğümüzün yanı sıra, anlaşmalı çiftçilerimiz arasında da kadın oranını yükseltmek için çalışıyoruz. Çalışanlarımızın ve tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. 

ÜLKEMİZİ MUTLU YARINLARA KADINLAR TAŞIYACAK
Anabilim Eğitim Kurumları Kurumsal İletişim Müdürü Zümre Has: 

Tarihin her döneminde erkeklerle omuz omuza verip hayata yön veren Türk kadını, özellikle Milli Mücadele döneminde sergilediği özverili, fedakâr ve vatansever tutumuyla destanlaşmıştır. Cumhuriyetin ilanıyla da çağdaş dünya kadınlarının sahip olması gereken tüm hak ve özgürlüklere kavuşmuştur. Toplumun yapısını güçlendiren ve temel taşlarını oluşturan, huzurlu, mutlu ve sağlıklı aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımızın eğitimli, düşünen, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından son derece önemlidir. Türk kadını, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini koruyarak ülkemizi daha aydınlık mutlu yarınlara taşıyacaktır.

YERYÜZÜNE SAYISIZ GÜZELLİĞİ KADINLAR GETİRECEK
Özel Pek İlkokulu Müdürü Fisun Aslan:
Kadınlar, yaşama karşı  gösterdikleri  isyan ve inatla topluma kararlılığı ve hayata bağlanmayı armağan ediyor. Ne acıdır ki bunca güzellikleri  var eden kadınlar, dünyada hak ettikleri değere sahip olamıyor. Ülkemizde de kadınların maruz kaldığı onca haksızlık, şiddet, cinayet ve emek mücadelesi ötelenmesine rağmen gücünü Mustafa Kemal Atatürk’ten alan biz kadınlar, eğitim ve emek hakkımızdan, eşit haklara sahip olma mücadelemizden ve en önemlisi bizlere armağan edilen CUMHURİYETTEN asla vazgeçmeyeceğiz. Bir öğretmen, bir anne kimliğimle yeryüzüne sayısız güzelliği kadınların getireceğine inanarak bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

KADINLAR MUTLUYSA HERKES MUTLU
Arcadium Alışveriş Merkezi Müdürü Sevda Adalı Akbaşoğlu:
Kadınlar mutlu olun. Mutlu olmak için de bir başkasından mutluluk beklemeyin. Biliyorum ki kadın mutluysa, mutlu çocuklar yetiştiriyor, mutlu eşleri oluyor, mutlu aileleri oluyor, mutlu arkadaşları oluyor. Mutlu kadının ışığı tüm hayatları aydınlatıyor. Üretin, sevin, sevilin. Hayat o kadar kısa ki her sabah hayata yeniden başlayın, yeni gün sizin ışığınızla aydınlansın. Çünkü mutlu kadınlar, mutlu hayatlar, mutlu toplumlar demektir. Önce kendinizi sevin, sonra tüm dünyayı. Sevgili kadınlar iyi ki biz varız. Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun. Var olun.

CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ YAKALAMAKTAN UZAĞIZ
Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner:
Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığımız şu günlerde cinsiyet eşitliği meselesi ülkemizin demokrasi, adalet ve haklar alanındaki ana sorunlarından biri olmayı sürdürüyor. Çocukların evlendirilmesi gibi konular bile hâlâ tartışılabiliyor. Gündem içinde daha fazla yer alması umut verici olsa da ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda cinsiyet eşitliğini yakalamaktan uzağız. Refah, kapsayıcı ekonomik büyüme ve toplumsal gelişimin gerçekleşebilmesi için her alanda eşitliği tesis etmenin zorunluluk olduğuna inanıyorum. 
 

a

Yukarı