Ana içeriğe atla

itt

2023 yılına kadar 6 milyon konut yenilenecek

08.11.2017 - 14:16

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UZUN VADELİ VE KARARLILIK GEREKTİREN BİR SÜREÇ OLDUĞUNU DİLE GETİREN SİNPAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI AVNİ ÇELİK, SİYASİ İRADENİN KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEĞİNİN TAM OLDUĞUNU VE 2023 YILINA KADAR 6-7 MİLYON KONUTUN YENİLENMESİNİ BEKLEDİKLERİNİ BELİRTTİ. 

Gelişen ve dönüşen bir Türkiye olma yolunda ilerliyoruz. Peki, Türkiye’nin gayrimenkul yatırım potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz? Gayrimenkul sektörünün geleceği hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Sinpaş’ın bugüne kadar yaptıkları geleceğin de teminatıdır. Sinpaş’ın vizyonu, Türkiye’de, yakın coğrafyada ve Avrupa’da, örnek yaşam alanları ve ticari projeler geliştirerek gerek yurt içinde gerek yurt dışında saygın, sevilen ve her zaman tercih edilen bir kurum olmaktır. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe, tüm paydaşlarına güven veren, özgün, yenilikçi projeler ve konseptler geliştiren, örnek alınan kalitesi, verimli iş yapma tarzı, paydaşlarına sunduğu olanakları ve iş güvenliği ile çalışan mutluluğu açısından sektörde standartları belirleyen öncü marka olmaya devam etmektir.
İstanbul ve Ankara'da satılan konutlardan yılda yüzde 2.5'lik bir pay alıyoruz.  Bu oranı artırmak için agresif bir çaba içinde değiliz.  İstanbul'da yılda 130 bin, Ankara'da ise 40 bin konut satılıyor. Biz bu piyasadan yılda 4 bine yakın pay alıyoruz. Yani yüzde 2.5'lik pazar payımız var. Şayet toplam pazar yüzde 30 daralsa bile biz markamız ve servisimizle yine bu 4 bini satarız diye planlıyoruz.

“BÜYÜK ŞEHİRLERİMİZ DIŞINDA ANADOLU’DAKİ ŞEHİRLER DE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE GİRDİ”
Yeni kentsel dönüşüm projelerinden bahsedebilir misiniz?

Kentsel dönüşüm, uzun vadeli ve kararlılık gerektiren bir süreç. Siyasi iradenin kentsel dönüşüme desteği tam. 2023 yılına kadar 6-7 milyon konutun yenilenmesini bekliyoruz. Sürdürülebilir ve yaşanabilir şehirler yaratmak temel hedefimiz olduğu gibi, kültürel yapımıza uygun yaşam alanları geliştirmeliyiz. 
Ada bazında kentsel dönüşüm ihtiyacı, kentsel stratejiye dönük proje geliştirme çalışmaları her geçen gün artıyor. Büyük şehirlerimiz dışında Anadolu’daki şehirler de kentsel dönüşüm sürecine girdi. Buna sadece ekonomik değil sosyolojik bir süreç olarak da bakmak lazım. 40 milyon kişiyi yakından ilgilendiren bir olgu. 
Estetik ve mimari bir etkisi olduğu kadar bu dönüşümün çevresel etkisini de dikkate alıyoruz. Enerji verimliliği ve su izolasyonu tanımları kentsel dönüşüm anayasasında mutlaka yer almalı.  Doğru atılacak her bir adım şehirlerin marka değerinin artırılmasında büyük rol oynayacak. 

a

Yukarı