Ana içeriğe atla

itt

DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE TİCARİ İŞLEMLER DAHA HIZLI VE KOLAY

09.05.2018 - 17:04

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, “Esnaftan büyük ölçekli kurumsal şirketlere kadar müşterilerimiz birçok farklı ticari bankacılık işlemini yer, zaman kısıtı olmaksızın hızlı ve kolayca yapabiliyor.” diyor.

Yapay zeka, nesnelerin interneti, bulut bilişim ve mobilite gibi dijital teknolojiler, bankacılık sektöründe de kullanılmaya başladı. Bu konuda öncü bankalardan biri Türkiye İş Bankası. Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek’e İş Bankası’nın KOBİ’lere yönelik dijital dönüşümüyle ilgili sorular yönelttik.

İş Bankası’nın KOBİ’lerle ilgili ürün ve hizmetlerinden bahsedebilir miyiz öncelikle?
Yürüttüğümüz çalışmaların odağında yapay zeka, nesnelerin interneti, bulut bilişim ve mobilite gibi dijital teknolojiler var. Dijital dönüşümle birlikte ticari müşterilerimiz İşCep aracılığıyla ticari işlemlerini hızlı ve kolayca tamamlayabiliyor. Esnaftan büyük ölçekli kurumsal şirketlere kadar müşterilerimiz birçok farklı ticari bankacılık işlemini yer ve zaman kısıtı olmaksızın yapabiliyor.

Kolayca yapılabilen işlemleri sıralayabilir misiniz? 
Ticari müşterilerimiz İşCep üzerinden POS ve mevduat hesaplarının ayrıntılarına, ticari kredi ve şirket kredi kartı bilgilerine, çek senet bilgilerine kolayca erişebiliyor. Ticari İşCep üzerinden özel sunulan kampanyalara katılımın yanı sıra havale, EFT, çek/senet ve dış ticaret işlemleri için ön ödemeli paket tarife de alabiliyor. Ticari internet şubemiz aracılığıyla da peşin ve mal mukabili ithalat transferleri, görünmeyen işlem türündeki transferler, transfer sorgulama işlemleri ve düzenli ithalat yapılan alıcıların tanımlaması yapılabiliyor. Ticari internet şubemizi kullanarak müşterilerimiz tüm kanallara ait dekontları alabiliyor, teminat mektup komisyonlarını ödeyebiliyorlar.

Yapay zeka ile ilgili çalışmalarınız var mı?
Yapay zeka alanındaki beklentiler günden güne artıyor. Biz de dijital bankacılık alanındaki yenilikçi hizmetlerimizi yapay zeka teknolojileriyle geliştirmeye yönelik önemli yatırımlar yapıyoruz. Ticari müşterilerimize yönelik ‘mükemmel eşleşme’, ‘mükemmel zamanlama’ ve ‘mükemmel deneyim’ olarak adlandırabileceğimiz 3 katmanlı yapay zeka mimarisini kurguladık. 

Bunları biraz açabilir misiniz?
‘Mükemmel eşleşme’ ile müşterilerimizi daha iyi tanıyarak ihtiyaç duyacakları ürün ve hizmetleri belirleme ve yeni ürün geliştirme avantajlarına kavuşmuş olduk. ‘Mükemmel zamanlama’ aşamasında müşterilerimize doğru zamanda doğru ürün ve hizmet önerisi sunarak etkileşime girebileceğimiz modellemeler üzerine çalıştık. ‘Mükemmel deneyim’ aşamasında ise müşterimizin ihtiyaçlarını önceden öngörerek ihtiyacın oluştuğu anda müşteriye değer önerimizi sunmak mümkün oldu. 

Nakit yönetimi alanında da dijitalleşme çalışmalarınız var mı?
Bankamız, nakit yönetimi alanındaki dijitalleşme çalışmalarıyla da öncü rol üstleniyor. Nakit Yönetimi Dosya Otomasyonu uygulamamız havale, EFT, serbest döviz transferi, peşin ve mal mukabili ithalat ve hizmet ithalatı işlemleriyle maaş ve SGK prim ödemelerinin otomatik olarak yapılmasını sağlıyor. İşlemlerin hızlı ve hatasız bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayıp müşteri tercihlerine uygun olarak parametrik şekilde kurgulanabiliyor.

MAAŞ ÖDEMELERİ ARTIK DAHA GÜVENLİ
İşletmelerin maaş ödemelerini kolaylaştıran uygulamalarınızla ilgili bilgi alabilir miyiz?

E-Maaş Ödeme uygulamamızla müşterilerimiz tüm maaş ödemelerini güvenli ve kontrollü bir şekilde daha hızlı gerçekleştirebiliyor. Dosya transferini sadece firmanın yetkilendirdiği kişiler yapabilirken, ileri güvenlik uygulaması sayesinde müşterilerimizin ilettikleri ödeme talimatları ile e-ortamda paylaştıkları verilerin uyumluluğu kontrol edilebiliyor. Otomatizasyonun sunmuş olduğu bu kolaylıklardan müşterilerimiz yararlanabiliyor.

a

Yukarı