Ana içeriğe atla

itt

UNITED GROUP’UN ÖNCELİKLİ HEDEFİ ŞEHİR HASTANELERİ

16.08.2018 - 10:52

UNITED GROUP İCRA KURULU BAŞKANI İLHAN ALTUN, İTALYA’DA 140 HASTANEYE HİZMET VEREN MANUTENCOOP İLE ORTAKLIK KURDUKLARINI BELİRTEREK “ŞU AN PROJEKSİYONUMUZDA İKİ TANE ŞEHİR HASTANESİNİN İHALESİ VAR.” DİYOR. 

United Group İcra Kurulu Başkanı İlhan Altun ile hizmetlerini, hedeflerini ve İtalyan Manutencoop ile kurdukları ortaklığı konuştuk. 

Öncelikle United Group hakkında genel bilgi alabilir miyiz? Tesis yönetim hizmetlerinin dışında faaliyetleriniz var mı?
United Group, sadece tesis yönetim hizmetleri veren bir firma değil. Bünyesinde tesis yönetimi, inşaat, akademi, gıda, filo ve teknoloji firmalarını barındıran bir şirketler grubu. Bu şirketlerimiz UFS Tesis Yönetim AŞ, United Yapı, United Filo, United Akademi, UFS Gıda ve Mahrek Teknoloji…  Bilinenin aksine tesis yönetim işlerini yapan United Group değil, UFS Tesis Yönetim AŞ. Bu firmalar, hepsi farklı gibi görünse de aslında tesis yönetim hizmetlerini uçtan uca tamamlayan organizasyonlar. Her birinin müstakil olarak farklı müşterileri de var tabii. 

Şirketler grubu olarak verdiğiniz hizmetleri kısaca özetleyebilir misiniz?
UFS Tesis Yönetim AŞ ile bir tesisin uçtan uca tüm ihtiyaçlarını uzman kadromuzla en üst seviyede sağlıyoruz. United Filo ile bir kurumun ya da hizmet verdiğimiz tesisin araç ihtiyaçlarını yine en üst seviyede karşılıyoruz. United Yapı ile daha çok inşaat taahhüt işleri yapıyoruz. Yaptığımız bina ve tesislerde planlama aşamasından itibaren tesis yönetim hizmeti de veriyoruz. United Akademi’de kurumsal ve mesleki eğitim programları, eğitim zirveleri, şirket içi etkinlikler ve organizasyonlar gibi hizmetler veriyoruz. Eğitim bizde İK direktörlüğüne bağlı küçük bir birim değil, kendi içinde kadrosu ve bütçesi olan bir şirket. Bu da bizim hizmetlerimizin farklılaşmasını sağlayan faktörlerden biri. 

UFS Gıda ve Mahrek Teknoloji neler yapıyor peki?  
UFS Gıda ile önemli markaların franschise haklarını satın alıyoruz. AVM’lerde ve farklı yerlerde bu yiyecek-içecek mağazalarını açıp işletiyoruz. Mahrek Teknoloji ise tüm organizasyonlarımızda ve operasyonlarımızda teknolojiyi daha iyi kullanabilmemiz açısından kurulmuş bir ortaklık. 21 yıldır Ar-Ge faaliyetleri yapan Ortam Elektronik ile birlikte kurduk. Yüzde 52’si ve yönetimi bizde. Mahrek Teknoloji, IoT (nesnelerin interneti) üzerine çalışıyor. Çok farklı faaliyet alanları var ama grup olarak bizi daha çok ilgilendiren, telemetrik cihazlar. Bu cihazlar sayesinde personellerimizin ve araçlarımızın nerede olduğunu görebiliyoruz. Teknolojiyi kullanarak daha verimli, daha takip edilebilir, daha az riskli tesis yönetim hizmetleri veriyoruz. Özellikle büyük arazilerde hizmet verirken çalışanların sağlığından endişe ediyoruz. Bu cihazlar sayesinde çalışanlarımızın nerede, ne yaptığını görebiliyoruz. 

İTALYANLAR İLE KURDUĞUMUZ ŞİRKETİN İSMİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ
Aynı zamanda iki konsorsiyumun da üyesisiniz değil mi? 

Evet. Biri Manuten United. Diğeri de GMU. Üçte bir ortaklarından biri olduğumuz GMU, inşaat üzerine kurduğumuz bir konsorsiyum. Manuten United’a gelince… Bu röportaj vesilesiyle de duyurmuş olalım; İtalya’da 1938’de kurulan, 20 bin çalışanı olan, yüzlerce farklı kuruma hizmet veren ve 140 tane hastane yöneten ortağımızın ismi Manutencoop idi. Manutencoop, bir kooperatif. Bu kooperatifin Manutencoop Tesis Yönetim Şirketi adlı bir firması vardı. Bu firmanın ismini geçtiğimiz günlerde Rekeep olarak değiştirdiler. Biz de Türkiye’deki ismimizi Rekeep United olarak değiştiriyoruz. 

Eski adıyla Manuten United, yeni adıyla Rekeep United nasıl oluştu?
Tesis yönetiminde bir iddiayla yola çıktık biz. Sektörde dünyaya bir oyuncu kazandırmak… Biz bu niyetlerle çalışmalarımıza devam ederken özellikle sağlığa mesafeli yaklaşıyorduk. Biliyorduk ki sağlık, hata kabul etmeyen ve uzun yıllar deneyim isteyen bir sektör. O sırada İtalya’dan Manutencoop, tecrübelerini Türkiye’deki kamu hastanelerinde değerlendirmek üzere arayıştaydı. Bu süreçte yollarımız kesişti. Kendilerine vizyonumuzdan ve yaptıklarımızdan bahsettik. Türkiye, son 15 yıldır ciddi bir dönüşüm içerisinde. Bu dönüşümün en önemli ayaklarından biri de sağlık. Burada devlet üzerine düşeni yapıyor. Bizim gibi özel firmaların da elini taşına altına sokması gerektiğine inandık. Bu konuda ülkemize nasıl bir katkıda bulanabileceğimizi düşünürken ortağımızın İtalya’da hizmet verdiği hastaneleri inceledik. Oradaki know how’ı Türkiye’ye transfer etmek, açıkçası bize çok cazip geldi. 6 ay birbirimizi tanıma sürecinin ardından iyi niyet anlaşması imzalayarak ticari görüşmelere başladık. Ve Türkiye’de birlikte ayrı bir firma kurmaya karar verdik ve kurduk.

ŞEHİR HASTANELERİNİN İHALELERİNE HAZIRLANIYORUZ
Ortaklık şu an nasıl gidiyor? Neler yapıyorsunuz?

Ekibimizi kurduk. Aktif olarak ziyaretlerimizi yapıyoruz. Şu an projeksiyonumuzda iki şehir hastanesi var. Onların ihalelerine hazırlanıyoruz. Pazarın ve kamu hastanelerinin talep ettiği, uçtan uca hizmet. Biz de şirketimizin ve ortaklarımızın imkânlarını kullanarak A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları karşılayacak hazırlıkları yaptık. Ve şu an İtalya’da kullanılan iyi bir kaynak yönetimi (ERP) programı var. Transferini sağlama aşamasındayız. Bu anlayışla hastanelerdeki verimliliği artıracağımıza, enfeksiyonları en aza indireceğimize, özellikle işletme masraflarını düşüreceğimize inanıyoruz. Yaptığımız simülasyonlarda özellikle insan gücünün verimli kullanılmasıyla yüzde 22 tasarruf edildiğini gördük. Tabii bunun uygulamasını da görmek lazım. Bu anlamda şehir hastanelerinin kamu-özel ortaklığının olması büyük avantaj. Bu konuyla ilgili özel sektörün sensörleri biraz daha açık. Derdimizi daha rahat anlatabileceğimiz muhataplar var. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nda da bu konuyla ilgili yoğun çalışmalar devam ediyor. O tarafta da derdimizi anlattığımızda doğru sonuçlar alacağımıza inanıyorum. 

KEŞKE SURİYE’DE BİR AN EVVEL BARIŞ ORTAMI OLUŞSA
Yakın dönemle ilgili hedefleriniz neler?

Plan ve projelerimiz 2023’e göre kurgulanmış durumda. Grup olarak 2023’te 1 milyar TL ciro hedefimiz var. Şu an grup bünyesinde 5 bin kişilik bir istihdam söz konusu. 2023’te bu sayının 20 bin olması için çalışıyoruz. Ayrıca, 2020’de yurt dışına açılma, 2023’te de minimum iki ülkede olma hedefimiz var. Bu ülkeler Ortadoğu’da olacak büyük ihtimal. Suriye’de barışın sağlanmasından sonra üzerimize düşen olursa da seve seve yaparız. Keşke o barış ortamı oluşsa. Koşa koşa gidip o desteği veririz.

a

Yukarı