Ana içeriğe atla

itt

SEKTÖRE ‘İKİ BAŞARILI KADIN’ İMZASI ATACAĞIZ

26.06.2018 - 09:46

Çeşitli alanlarda kazanılan yılların tecrübesini tek çatı altında toplamak için 2015’te kurulan Partner Yönetim’in ortakları Meryem Er ve Rahime Çankır, sektörde adlarından söz ettirmeye başladı.  

 

Tesis yönetim sektörü geliştikçe bu alanda hizmet veren şirketler de hızla artıyor. Sektörün yeni şirketlerinden biri de Partner Bina ve Tesis Yönetimi. Şirketin özelliği, iki girişimci kadın tarafından kurulması. Partner’in kurucu ortakları Meryem Er ve Rahime Çankır, sorularımızı cevapladı.

 

Öncelikle firmanızı kısaca anlatabilir misiniz?

Firmamız bina ve tesis yönetimi ile bina ve tesis yönetimi danışmanlık hizmetleri alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirketimizi, uzun yıllar temizlik, teknik, güvenlik, peyzaj ve yönetim alanlarında kazanılmış tecrübeyi butik hizmet anlayışıyla tek bir çatı altında toplamak amacıyla Ağustos 2015’te kurduk ve sektöre ‘iki başarılı kadın’ imzası atmayı planladık. Proje özellikleri temel alınarak kurgulanmış yönetim sistemlerimizle müşterilerimize kaliteli ve kazançlı hizmet sunuyoruz.

 

Hizmetlerinizi özetleyebilir misiniz?

İnşaat sektörü, ekonomik kalkınmanın lokomotifi. Konut çeşitliliğinin artması, akıllı binalar, yeşil sertifikalı modern ve teknoloji ağırlıklı yapılar, profesyonel bir yönetimi de gerekli kıldı. Firmamız, profesyonel yönetimi gerektiren site, residence, plaza ve AVM’lerin yer alacağı arazinin etüdü ve fizibilitesi ile proje danışmanlığı, aidat ve diğer gelirlerin toplanması ve takibi, finansman yönetimi, kiracı ilişkileri, portföy yönetimi, güvenlik, temizlik, teknik bakım ve onarım, concierge hizmetleri gibi pek çok birimiyle entegre tesis yönetimi hizmeti sunuyor.

 

‘Çözüm Ortağınız’ sloganınızı açıklayabilir misiniz?

Bünyesinde çatı tamircisinden asansörcüsüne, tesisatçısından elektrikçisine, avukatından deprem araştırma firmasına, peyzajından güvenliğine, işletme hukukçusundan halkla ilişkilercisine birçok alanda uzmanlaşmış kişileri çalıştıran firmamız, sorunların hızlı çözümünü sağlamayı görev ediniyor. Ayrıca hizmeti bir bina için değil, birçok bina için alarak hizmet ve malların daha ekonomik alımında etkin rol üstleniyor. Hizmeti satandan çok, hizmeti birlikte sağlayan, iş ortaklığı gözüyle bakıyoruz.

 

Günümüz şartlarında sitelerde veya kalabalık yapılarda yaşamanın avantaj ve dezavantajlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İster mahalle ister site yaşantısı olsun, yaşam alanı seçerken aslında kendimize sosyal ve toplumsal statü belirliyoruz. Beğeniler, sahip olduklarımızdan daha iyisine kavuşmak üzerine şekilleniyor. Tabii ki en büyük avantaj güvenlik… Devamında komşuluk ve arkadaşlık kavramının çok daha hızlı geliştiğini söyleyebiliriz. Ayrıca bahçevanlık hizmetinden teknik desteğe, otopark konforundan rekreasyon alanlarında sosyalleşmeye kadar, beraberinde birçok olanak getiriyor. Tabii alınan hizmetlerin de bir karşılığı oluyor. İşte bu noktada aidat finansal bir dezavantaj olarak görünüyor, kullanıcı tarafından…

 

Bir tesis veya site yöneticisinde aranması gereken en belirgin özellikler nelerdir?

Yönetimler, genel memnuniyete dayalı, pratik, akılcı çözümler sunmalı, suiistimale mahal vermeden şeffaf olarak hizmet vermelidir. Kurallarla zenginleştirilmiş profesyonel bir yaklaşıma sahip olmalı ve sorunları kullanıcıların üzerinden alıp komşuluk ilişkilerini de ön planda tutarak işleri yürütmelidir. Ön yargı ve eleştirel tutumdan uzak durmalı, iletişim odaklı olmalı, tutarlı ve örnek duruş sergilemeli, yönetimsel ve teknik konulara kesinlikle hâkimiyeti olmalıdır.

 

Meryem Er, Rahime Çankır

 

a

Yukarı