Ana içeriğe atla

itt

YENİ DÖNEMDE İCRAATLAR HIZLANIP ETKİNLEŞECEK

16.08.2018 - 11:30

TÜRKİYE KATILIM BANKALARI BİRLİĞİ (TKBB) YÖNETİM KURULU BAŞKANI METİN ÖZDEMİR: “YENİ DÖNEMDE İCRAATLAR HIZLANACAK VE ETKİNLEŞECEK. EKONOMİ DÜNYASI BU İVMEDEN FAZLASIYLA YARARLANACAK.”

24 Haziran seçimlerinin ardından uygulamaya koyulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yatırım, üretim ile ihracatta atılım getireceği, büyümeyi ve refahı artıracağı öngörülüyor. Sistemin ülke ekonomisini düzelteceğine inanan katılım bankaları, yeni hükümetin seri şekilde karar alıp hayata geçireceği, bu sayede ülkemizin sıçrama yapacağı görüşünde.
Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, yeni dönemden umutlu olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin karar verme ve uygulama süreçlerine dinamizm getireceğini dile getiren Özdemir,  “Yeni bakanlarımızın Meclis ile ilgili görevlerinin olmaması, icraatları daha da hızlandıracak.” dedi.

EKONOMİMİZ CANLANACAK
Seçimlerin ilk turda tamamlanmasının ülkemize zaman kazandırdığının altını çizen Özdemir,  “Oluşan Meclis, Cumhurbaşkanlığı makamıyla uyumlu bir kompozisyon taşıyor. Bu da her icraatta hız ve etkinlik sağlayacak. Ekonomimiz de bu olumlu ivmeden fazlasıyla yararlanacak. Yeni sistemle ekonomimizde ciddi bir canlılık yaşanacak gibi görünüyor.” diye konuştu.

a

Yukarı