Ana içeriğe atla

itt

TAVİ İLE TAKOGRAF VERİLERİNİ İNDİR VE DEPOLA

15.08.2018 - 17:36

ÜRÜN GAMINA DİJİTAL TAKOGRAF VERİ İNDİRME CİHAZI TAVİ’Yİ DE EKLEYEN SEYİR MOBİL’İN GENEL MÜDÜRÜ YAKUP KÜÇÜK: “FİRMALARIN TÜM SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETEBİLECEK ALTYAPIYA SAHİBİZ. DEPOSU SABOTAJA MI UĞRAMIŞ, ARACI NE KADAR YAKIT YAKMIŞ GİBİ SORULARIN HEPSİNİ YANITLAYABİLİRİZ.” 

Ürünlerinin tamamını bünyesindeki Türk mühendisleri vasıtasıyla geliştiren Seyir Mobil, ürün gamına dijital takograf veri indirme cihazı TAVİ’yi de ekledi. Seyir Mobil Genel Müdürü Yakup Küçük, “Firmaların tüm sorunlarına çözüm üretebilecek altyapıya sahibiz. Deposu sabotaja mı uğramış, aracı ne kadar yakıt yakmış, rölantideki yakıt tüketimi hangi seviyede gibi soruların hepsini yanıtlayabiliriz.” diyor.
3,5 tondan ağır tüm ticari araçlar ve 9’dan fazla koltuğu olan minibüs ve otobüslerde artık zorunlu hale getirilen sistem hakkında bilgi veren Küçük, “Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne uygun şekilde indirilen bu veriler sayesinde lojistik firmalarına büyük kolaylık sağlıyoruz. Araçların takograflarındaki verileri cihazımıza bağlayarak indirebiliyorsunuz. Ayrıca bu sene içinde piyasaya sürdüğümüz SYR FM10 cihazımızla entegre olarak çalışan sistemimiz sayesinde de takograf verilerini Seyir Mobil sistemi üzerinden online olarak indirebilir ve depolayabilirsiniz.” şeklinde konuşuyor.

DONANIM DA, YAZILIM DA SEYİR MOBİL’E AİT
Yollardaki 60 bin araçta Seyir Mobil çözümlerinin bulunduğunu ifade eden Yakup Küçük, çözümlerini şöyle sıralıyor: “Bir firmayla iletişime geçtiğimiz zaman hemen sorunlarına çözüm üretebilecek altyapıya sahibiz. Çünkü biz de taşımacılık sektöründen geliyoruz. Deposu sabotaja mı uğramış, aracı yüzde kaç yakıt yakmış, rölantideki yakıt tüketimi hangi seviyede gibi soruların hepsini yanıtlayabiliriz. SYR FM10 cihazımızla aracınıza dair her türlü raporlamayı veriyoruz. CAN Bus bulunan araçlarınızda ise sapma olmaksızın yakıt, devir, çalışma saati gibi bilgileri de müşterilerimize aktarıyoruz. SYR FM10 ürünümüz üzerinden gerçekleştirdiğimiz entegrasyonlarla birlikte hem sürücülere Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri (ADAS) adı altında güvenli sürüş ve güvenli koltuk imkanı sunuyoruz hem de yöneticilere araç ve sürücülerinin yaptığı ihlalleri anlık olarak takip etmelerine olanak sağlıyoruz. Bunun yanı sıra yeni cihazımız, lastik sensörleri sayesinde basınç ve sıcaklıkla ilgili rapor sunuyor. Bizi öne çıkaran diğer özelliğimizse donanımı ve yazılımı tamamen kendimiz üretmemizdir. Böyle olduğu için de müşterilerimizin isteklerine butik çözümler üretebiliyoruz.”

İKİ ÜRÜNÜN PATENTİ FİRMAMIZDA
Ürünlerini Türk mühendislerle geliştirdiklerinin altını çizen Yakup Küçük, iki ürün patentinin firmalarında bulunduğunu kaydederek şöyle devam ediyor: “Dijital takograf veri indirme, gelişmiş sürüş destek sistemleri entegrasyonu ve lastik sensörleri entegrasyonu sektörde sadece bize özgü çözümlerimizdir. Büyük çaplı lojistik firmalarının zamandan ve yakıttan tasarruf edebilmesi, hatta sürücüleri üzerinde detaylı analizler yapıp verimleri artırabilmesi adına bu çözümlerimiz çok önem teşkil etmektedir.
Küçük, tehlikeli maddeleri her aşamada takip ettiklerini de ifade ediyor: “Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ, atıkların kontrol edilmesini ve bu verilerin raporlanmasını zorunlu kılıyor. MOTAT hizmetimizle atık kontrolünün gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. MOTAT, tablet ve uygulaması sayesinde, atıkların yüklenmesinden boşaltılmasına kadar olan sürecin raporlanmasını pratikleştiriyor. Bu süreci tam da bakanlığın istediği şekilde yürütüyoruz.”

a

Yukarı