Ana içeriğe atla

itt

PROJELERİNİZİ PLANLAMAK VE UYGULAMAK SANATIMIZDIR

16.08.2018 - 11:21

DUREN YAPI AŞ ORTAĞI YÜKSEK MİMAR MEHMET DENİZ, ‘PROJELERİNİZİ PLANLAMAK VE UYGULAMAK SANATIMIZDIR’ SLOGANIYLA OFİS BÖLME SİSTEMLERİ, ENDÜSTRİYEL FABRİKA BİNALARI, İDARİ YÖNETİM OFİS DEKORASYONU, ANAHTAR TESLİM PROJE TAAHHÜT VE UYGULAMALARI ÜZERİNE HİZMET VERDİKLERİNİ SÖYLÜYOR.

Duren Yapı AŞ markalarından Demontable Ofis Bölme Sistemleri; ofis, fabrika, idari bina dekorasyonu, peyzaj düzenlemesi, proje taahhüt ve uygulamaları üzerine hizmet veren bir firma. Sektörün liderlerinden. Duren Yapı AŞ’nin ortağı Yüksek Mimar Mehmet Deniz’e, firmasıyla ve sektörle ilgili sorular yönelttik.

Öncelikle sizi yakından tanıyabilir miyiz?
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Yüksek lisansımı İtalya’da Milano Üniversitesi’nde yaptım. İki farklı firmada yöneticilik yaptıktan sonra kendi işletmelerimizi oluşturduk.

Firmanızın uzmanlık alanı nedir?
Endüstriyel yapılarda spesifik uygulamalar... Bu yapıların, fabrikaların ve idari binalarının oluşumu, ince işleri, taahhüt uygulamaları, başlıca yaptığımız işler. Taşeronluk yaptığımız büyük projelerimiz oldu. Devletimiz için ürettiğimiz güncel projelerimizle de yolumuza devam ediyoruz. Bitirdiğimiz ve devam eden çok sayıda projemizle sağlam bir geçmişe sahibiz. 

Firmanızla ilgili biraz daha bilgi alabilir miyiz?
Duren Yapı AŞ olarak ortaklı bir firmayız. Ortaklığımızın farklı sektörlerde üretim, hizmet, ithalat ve ihracata yönelik şirketleri mevcut. Taahhüt ettiğimiz işlerin büyük kısmını, kendimize ait üretim ve uygulama mantığıyla yürütüyoruz. Mobilya, alüminyum ve metal sektöründe üretimler yapıyoruz. İhracatımızı ve ithalatımızı kendimiz yönlendiriyoruz. Kısacası, dışa bağımlı olmadan mümkün olduğu kadar şirketimiz içerisinde birçok hizmeti koordine ve organize etmeye çalışıyoruz.

MÜŞTERİLERİMİZE ZAMAN VE PARA KAZANDIRIYORUZ
Bu işe yönelmenizdeki etkenler neydi? Bu alanda bir boşluk mu gördünüz?

Ofis bölme sistemleri, genel olarak projelerde hep lokomotif bir üründür. Olmazsa olmazlardandır. Geçmiş tecrübelerimizin verdiği güvenle, bu iş kolunda yatırımlarımızı güçlendirdik. Bu işe yönlenmemizin bir başka sebebi de işverenlerin anahtar teslim taahhüt mantığına erişmiş olmalarıdır. Eskiden usta gelsin, sıvacı gelsin, boyacı gelsin, onlarla biz uğraşalım denirdi. Sektörde hem ürettiğimiz ürünlerle hem de bilgi birikimimizle son kullanıcılara, endüstriyel yapıda proje koordinasyonunun önemini anlatıyoruz. Halihazırda yeri olup onu geliştirmek isteyen ya da sıfırdan yer yapmak isteyenlere de anahtar teslim taahhüt uygulaması sağlıyoruz. Yaptığımız bu uygulamalar ve verdiğimiz hizmetlerle eminiz ki firmaların sırtından hatırı sayılır bir yük alıyoruz. Firmalara açıkçası hem zaman hem de para kazandırıyoruz. 

MARKAMIZ TÜM DÜNYADA BİLİNİYOR  
Patenti size ait olan Demontable markanızdan bahsedebilir misiniz?

Dediğiniz gibi Demontable markası bizim patentimizde. İnsanlar kâğıt mendil isterken ‘Selpak verir misiniz?’ derler ya; bizim sahibi olduğumuz markanın da tüm dünyadaki şartnamelerde ‘demontable’ olarak bilinirliği var. Bu ürün, adından da anlaşılacağı gibi, demonte bir üründür. Duvar sistemi olarak kullanılır. Dekoratif duvar sistemi olarak kullanıldığı için de müşterilerimiz uzun vadede ürünü lego mantığıyla istedikleri gibi söküp başka yerlerde de kullanabilirler. Tabii ki biz bu ürünün montaj ve demontaj hizmetini de veriyoruz. 

Bayileriniz var mı Türkiye genelinde?
Demontable markası olarak şu an Türkiye’de 17 tane bayimiz var. Bayilik ağımızla sistemli çalışmalar yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünlerle ilgili işlerin profesyonel manada nasıl yapılacağını da bayilerimize anlatıyoruz. Demontable markamızın sloganı ‘Projelerinizi planlamak ve uygulamak sanatımızdır’. Yani bir projede planlama çok önemlidir. Talepler doğrultusunda firmalara çözüm oluştururuz. Önemli olan, hem mimaride hem de inşaat alanında sağlam planlama yapmaktır. Her işte olduğu gibi…

PATRONUMA KIZDIM, DÜKKÂN AÇTIM
Sektörde lider konumda mısınız?

Markamızdan da anlaşılacağı üzere tabii ki lider konumdayız. Herkesin kendine göre müşterisi ve pazar payı vardır muhakkak. Biz de bu pazarda hatırı sayılır bir ortalamaya sahip firmalardan birisiyiz. Geçmişimiz, bu sektörü Türkiye’ye getiren ve geliştiren firmalardan başlayarak oluştu. Tabiri caizse, kötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yaparmış ya, ben de patronuma kızdım ve hedefe odaklanarak sağlam adımlarla sektördeki yerimizi aldık. O iş öyle yapılmaz, böyle yapılır mantığıyla yürüdük açıkçası. Büyüyen ekonominin içerisinde biz de mümkün olduğu kadar işimizle yer aldık. Yer aldığımız süre içerisinde de başarılı ve kaliteli işler yaptık. Müşterilerimiz sürekli bizden ürün ve sistem talebinde bulunurlar.

Yaptığınız projelerden bahsedebilir misiniz?
Birçok irili ufaklı projelerimizle birlikte Özdilek, Bosch, Tofaş, Renault, Mako, Coşkunöz Holding, Aromsa Aroma, Asil Çelik, Galatasaray Sportif AŞ, Bursaspor, Uludağ Üniversitesi, Pilot Koltuk, Maya Grup, Leroy Merlin, Sönmez Holding, Shell, Opet, Petrol Ofisi gibi kurumsallığını kanıtlamış firmaların taahhüt işlerini yapıyoruz. Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük firmaların yönetim binalarını yapıyoruz. Koç Holding ve Sabancı Holding çatısı altındaki franchise firmaların dekorasyon taahhütlerini yerine getiriyoruz. Onun yanında Ülker Grubu ile çok güzel çalışmalar yaptık geçmişte.

Devlet kurumları da var mı hizmet verdikleriniz arasında?
Şu an Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz projelerimiz var. Ayrıca, bazı belediyelerle çalışıyoruz. Geçmişte de birçok belediyeyle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalıştık.

YÜKSEK FAİZDEN DOLAYI BİRÇOK FİRMA MAĞDUR OLUYOR
Ülke ekonomisinin mevcut durumunu da göz önüne alarak hem sektörün hem de firmanızın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Ekonomimiz maalesef uzun yıllardır çek yasasından dolayı mağdur. Ticaretin yanlış yönlendirilmesinden dolayı, ticareti bilmeyen insanların finans kaynaklarını yanlış kullanmasından dolayı sorunlar yaşanmakta. Uzmanlığı olmayan insanların yönetmesinden dolayı da inişli-çıkışlı durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bankaların sistemin içerisinde olmazsa olmaz olduğu koşullarda da yüksek faizden dolayı birçok firma mağdur oluyor. Bu sistemde büyük firmalar, farklı kaynaklarla desteklenirken, KOBİ’ler yavaş yavaş eriyor maalesef.

İHRACATTA ORTADOĞU’DAN BALKANLAR’A KAYDIK
İhracattan bahsedelim biraz da. Nerelere ihraç ediyorsunuz ürünlerinizi?

Ürün ve hizmetlerimizi son dört yıla kadar Arap ülkelerine çok gönderiyorduk. Irak, Suriye, Katar, Libya gibi ülkelere çok işler yaptık. Ortadoğu coğrafyasında yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı biz de rotamızı farklı ülkelere çevirdik. Şu an Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. İsrail ve Filistin’e de ürün gönderiyoruz bu arada.

a

Yukarı