Ana içeriğe atla

itt

KARESİ’DE ÇOCUK OLMAK VARDI!

16.08.2018 - 11:23

YÜCEL YILMAZ BAŞKANLIĞINDAKİ KARESİ BELEDİYESİ; BİSİKLET YOLLARI, YÜRÜYÜŞ YOLLARI, YENİ NESİL OYUN GRUPLARI, FITNESS ALETLERİ VE AQUA PARK GİBİ HİZMETLERLE DİKKAT ÇEKİYOR. BU HİZMETLERİN KEYFİNİ EN ÇOK ÇIKARANLAR İSE ÇOCUKLAR.

Balıkesir’e bağlı Karesi Belediyesi, farklı hizmetleriyle ön plana çıkıyor. Yücel Yılmaz başkanlığındaki belediye; bisiklet yolları, yürüyüş yolları, yeni nesil oyun grupları, fitness aletleri ve aqua park gibi hizmetlerle dikkat çekiyor. Bu hizmetlerin keyfini en çok çıkaranlar ise tabii ki çocuklar.  
Karesi Belediyesi’nin dikkat çeken hizmetlerden biri, bisiklet yolları. 30 kilometre olarak planlanan bisiklet parkurunun 5 kilometrelik bölümü, Paşaalanı Mahallesi’nde hizmete girdi. İmar planına da işlenen bisiklet yolu üzerinde 5 okul ve 5 de resmi kurum bulunuyor.
Balıkesir Bisikletliler Derneği ile birlikte 5 kilometrelik parkurda bisiklet süren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, dünya standartlarında oluşturulan bisiklet yoluyla bölgedeki okul ve resmi kurumlara bisikletle güvenli bir şekilde ulaşılmasını sağladıklarını söyledi. Karesililerin bisiklet yoluna sahip çıkmalarını isteyen Yılmaz; Değirmen Boğazı, TOKİ, Ziyaretli Köyü, Paşaalanı, Kuvayi Milliye Mahallesi ve Adnan Menderes’e kadar uzayacak projeyle birlikte bisiklet kullanıcı sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

5 KİLOMETRELİK PARKURU TAMAMLADIK
Yücel Yılmaz, bisiklet yoluyla ilgili şunları söyledi: “Bir sözümüzü daha yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Sağlıklı spor yapmanın bir yolu da bisiklete binmek. Titizlikle ve uluslararası standartlarda oluşturduğumuz parkur 5 kilometreden oluşuyor. Dikkat ettiğimiz unsurlardan biri de öğrencilerimizin okullarına bisikletle gelebilmelerini sağlamaktı. Öğrenciler, güzergâh üzerindeki okullarımıza trafik tehlikesi yaşamadan gidebilecek. Parkur, resmi kurumların ve değişik yeşil alanların da yanından geçiyor. Bisiklet sürerken yorulan arkadaşlarımızın dinlenebilecekleri alanlar da var. Ben çok mutluyum. Çünkü bir şehirde ailelerin çocuklarıyla sağlıklı bisiklet sürebilmesinden, top oynayabilmesinden, farklı etkinlikler yapabilmesinden daha fazla mutluluk veren bir şey yok.” 

BİSİKLETLİLER DE MÜŞTERİ
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bisiklet parkurunu düzenlerken çok dikkat ettiklerini belirterek şunları dile getirdi: “Esnafımız, belirli ölçüde araçlarını dükkânının önüne park etmek istiyordu veya müşterileri park etsin istiyordu. Ama bisikletliler de bir müşteridir. Onlar da daha rahat edecek. Şehirdeki insan daha mutlu olduğu zaman daha iyi olacağını düşünüyoruz. Yollarımız uygun şekilde planlandı. Belirli bir alışkanlık olduktan sonra hiçbir problemin çıkacağını düşünmüyoruz.”

HEDEF 30 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU
Bisiklet yolunun imara işlendiğini de ifade eden Yılmaz, Çevre Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan her 20 metresine bir bisiklet hibe alacaklarını ifade etti: “Bu bisikletleri öğrencilerimizle paylaşıp Balıkesir’de iyi bir bisiklet sürücüsü sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Proje aslında uzun vadeli. 30 kilometreye tamamlanacak ve bunların hepsi imara işlenecek. Bunları zaman içerisinde toplumumuzun kullanımına açacağız.”

BİSİKLET MEDENİYET DEMEKTİR
Yılmaz, şöyle devam etti: “Bisiklet medeniyet demektir. Düşük kaldırım medeniyet demektir. Her ikisini de Karesi’de uygulamaya başladık. Vatandaşımıza diyoruz ki şehrin sakini değil, sahibi olun. Bu işler sahip çıkmayla devam edebiliyor. Halkınızın da desteğiyle Karesi değişiyor, gelişiyor, gerçekten güzelleşiyor ve yaşanabilir bir şehir oluyor. Bir baba oğluyla bisiklet süremiyorsa o şehirde eksiklik vardır demektir. Biz bu eksiği de tamamladığımızı düşünüyoruz.”

BİZ EN ÇOK ÇOCUKLARIN BELEDİYESİYİZ
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların yazı eğlenerek ve öğrenerek dolu dolu geçireceği programlara aqua parkı da ekledi. Karesili çocuklar, Sakarya Karesi Park’ta aqua parkı ücretsiz olarak yaz boyu kullanabilecek.
Karesi Belediyesi, “Biz en çok çocukların belediyesiyiz” sloganıyla Balıkesir’de yine bir ilki daha başlattı. Başkan Yücel Yılmaz, “Benim çocuklarım yazı dolu dolu eğlenerek ve öğrenerek geçirsin.” diyerek Karesi Park’ın içerisine çocukların ücretsiz kullanacağı aqua park kurdurdu. 2 Temmuz’da başlayan Karesi Yaz Spor Okulları’nın ilk dönemi 28 Temmuz’da sona erdi. 30 Temmuz’da başlayan ikinci dönemi ise 1 Eylül’de sona erecek. 

MEZBELELİK ALANA SPOR TESİSİ
Karesi Belediyesi, Sakarya ve Kuvayi Milliye mahallelerinin kesişim noktasındaki mezbelelik halde bulunan 20 bin metrekarelik alanı; halı saha, tenis kortu, yürüyüş yolları, yeni nesil oyun grupları ve fitness aletlerini barındıran yeni yaşam ve aktivite merkezi haline dönüştürerek halkın hizmetine açtı. Karesililer tarafından çok sevilen ve rağbet gören merkezin tam bir cazibe noktası haline gelmesi için Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, parkın içerisine aqua park kurulması konusunda talimat verdi. Kısa sürede kurulan aqua park, Karesi Yaz Spor Okulu kapsamında profesyonel eğitmenler eşliğinde çocuklara ücretsiz hizmet verecek. Başkan Yılmaz, projelerin halkımızın tarafında da beğenilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

AQUA PARK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ 
Su, eğlence ve güneşin buluştuğu havuzlara bu yıl aqua parkı da eklediklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Karesi’de spor yapmayan, yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak diyerek 2015 yılından bu yana ilçemizdeki okulların bahçelerine havuzlar kurduk. Bu havuzlarda on binlerce çocuğa yüzme ve stil öğrettik. Okulların bahçelerine kurulan havuzlar sayesinde yazın denize gidemeyen çocuklarımız hem yüzme öğrendiler hem de yaz dönemi programları içerisinde diğer sportif faaliyetlerden faydalandılar.” dedi.

a

Yukarı