Ana içeriğe atla

itt

BAŞKAN RİFAT ÖZKAN NİĞDELİLERİN GÖNÜLLERİNE DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

16.08.2018 - 11:06

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI RİFAT ÖZKAN, DURMAKSIZIN YAPTIĞI ESNAF VE VATANDAŞ GEZİLERİYLE GÖNÜLLERİ FETHETMEYE DEVAM EDİYOR. ÖZKAN, “NİĞDELİ HEMŞEHRİLERİMİZE DAHA İYİ HİZMET İÇİN HAFTA SONUNU HAFTA İÇİNE KATARAK GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ.” DİYOR.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, esnaf ve vatandaş ziyaretleriyle gönülleri fethetmeye devam ediyor. Esnaflarla hoş sohbetler gerçekleştiren Başkan Özkan, her zaman esnafın yanında olduklarını vurguluyor. Özkan, hem esnafla hem de alışveriş yapan bölge sakinleriyle yakından ilgileniyor.
Vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılanan Başkan Özkan, “Hemşehrilerimize daha iyi hizmet için hafta sonunu hafta içine katarak gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Her gün farklı caddeleri ziyaret ederek vatandaşlarımızı dinliyoruz. Onların taleplerine göre hizmet üreterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahallelerimizin ne ihtiyacı varsa imkânlar ölçüsünde en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” Diyor. Niğde Belediyesi’nin hizmetlerinden son derece memnun olan vatandaşlar da Başkan Rifat Özkan’a teşekkürlerini iletiyor.

BAŞKAN ÖZKAN’DAN YENİ KABİNEYE TEBRİK MESAJI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinin belirlenmesinin ardından bir tebrik mesajı yayımlayan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, yeni sistemin ve kabinenin ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı yardımcısını ve yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı göreve başlama törenine katılmak üzere Ankara’da bulunan Belediye Başkanı Rifat Özkan, açıklanan kabine listesinin Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Ülke tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerden birinin yaşandığını belirten Başkan Özkan, “Özlemle beklenen yeni yönetim sisteminin resmen başlamasının mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip   Erdoğan’ın liderliğinde, yeni kabinenin alacağı kararların ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yeni yönetim sistemiyle ülkemizin daha güzel bir konuma geleceğine inancımız tamdır. İlk günkü gibi birlik ve beraberlik içinde millete hizmet en önemli hedefimiz olacaktır.” dedi.

BAŞKAN ÖZKAN, YENİ SİSTEMİN İLK BAŞKANIYLA 
Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için gittiği Ankara’da 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Niğde’nin kalkınması ve aydınlık yarınları için durmaksızın çalışan Rifat Özkan, 125. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın temaslarda bulundu. Başkan Özkan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunarak başkanlık görevinde başarılar diledik. Tüm Niğdeli hemşehrilerimize selamlarını ileten Cumhurbaşkanımız, çalışmalarımızda başarılar temennisinde bulundu.” dedi.

ETKİNLİKLERDE 15 TEMMUZ’A YAKIŞIR FİNAL
Niğde Belediyesi’nin 6 gün boyunca Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlediği anma etkinlikleri, Ahmet Şafak konseriyle muhteşem bir final yaptı. Belediye tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerine Niğdelilerin ilgisi çok yoğun oldu. Adını 15 Temmuz’un sembol isimlerinden alan Ömer Halisdemir Meydanı’nda yapılan programlar 6 gün boyunca dolu dolu geçti. Uğur Işılak’tan Ahmet Şafak’a kadar ünlü isimlerin konuk olduğu etkinlikler Niğde’de 15 Temmuz zaferini ve coşkusunu yaşattı.
Etkinlikte konuşması sık sık alkışlarla bölünen Belediye Başkanı Rifat Özkan, şunları söyledi: “İki yıl önce meydanı doldurduğumuz gibi aynı heyecanla Niğde buradayım diyor. Allah hepinizden razı olsun. 81 vilayet içinde 80 vilayet bizi kıskanmasın. Biz Niğde’yiz. Biz Ömer Halisdemir’in memleketiyiz. Biz darbenin alnının ortasından vuran bir memleketiz. Onun için biz 15 Temmuz’u farklı kutlarız. Bir haftadır ayaktayız, meydandayız. Bu heyecandan da hissediyorum ki şehitlerimizin ruhları burada. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” 
Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, protokol üyeleri ve binlerce Niğdeli katıldı.

İNÖNÜ VE ÖZBELDE’DE  SEMT KONAKLARI
Niğde Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarının kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, sosyal refahı artırmak amacıyla farklı hizmetler sunmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Özkan’ın projelerinden olan semt konakları, Niğde’de ilk, farklı, yeni ve fonksiyonel bir yaşam merkezi durumunda. Semt konakları, pek çok farklı ihtiyaca çözüm getirerek mahallelere renk katıyor. Semt konaklarında bayanların farklı aktivitelerde bulunması için her şey düşünülmüş. Takı tasarımdan dolgu oyuncak bebek yapımı kurslarına kadar birçok etkinliğin yer aldığı semt konaklarında bayanların nezih bir ortamda spor yapmaları da sağlanıyor.
Başkan Özkan, “Mahallelerimizin değerine değer katıyoruz. Hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştıracak ve onları daha mutlu edecek projeler hazırlıyoruz. Bu projelerimizden semt konakları, aklınıza gelebilecek her türlü hizmetin toplandığı bir hizmet çatısıdır. Bu konaklarda her bir mahallemizin özelliklerine, beklentilerine ve yaşam şekline göre proje üretiyoruz.” diyor.

ŞEHRE DEKORATİF AYDINLATMA
Niğde Belediyesi, modern dokunuşlarla şehrin çehresini büsbütün değiştiriyor. Belediyeciliğin her noktasında hizmet üreten Niğde Belediyesi, şehrin estetik dokusunu canlandırmaya devam ediyor. Belediye, şehrin önemli caddeleri arasında yer alan Paşakapı Caddesi’nde yenileme çalışması başlattı. Aydınlatmalarla şehre yeni bir soluk geldiğini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, “Sokaklar şehirleri yaşatan ana unsurlar arasında yer alıyor. Yaptığımız çalışmayla bu sokağımızın mevcut potansiyelini daha da artıracağız. Kente estetik bir değer katarak görsel bir zenginlik oluşturacak bu çalışma esnafımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi. 

TARİHİ ESERLERİN ÜZERİNDEKİ YAZILAR TEMİZLENDİ
Niğde Belediyesi, şehir merkezinde bulunan çeşitli tarihi eserler ve türbelerin üzerlerine gelişigüzel yazılan ve görüntü kirliliği oluşturan yazıları tamamen kaldırıyor. Tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiğini her fırsatta vurgulayan Başkan Özkan, “Özellikle halka hitap ve hizmet eden tarihi eser ve türbe gibi eserlerin korunması gerekir. Toplum olarak bu konuda bilinçli davranılması gerekiyor. Bizler göreve geldiğimizde halka hizmet veren çeşme, tarihi eser ve türbe gibi eserlerin gelişigüzel yazılarla görüntü kirliliği oluşturduğunu ve şehrin dokusuna zarar verdiğini gördük. Bu konuda çalışmalarımızı hızla tamamlayarak bu yazıları silmek için bir ekip görevlendirdik. Görevlendirdiğimiz ekipler şehir merkezinde çeşitli cami, tarihi eser ve türbelerdeki yazıları silmek için çalışmalara devam etmektedir.” dedi.

a

Yukarı