Ana içeriğe atla

itt

NEVNİHAL, RESTORAN DEĞİL LOKANTA!

16.08.2018 - 10:09

LOKANTA NEVNİHAL KURUCU ORTAĞI BÜLENT DİLBAĞ, “KENDİ KÜLTÜRÜMÜZDEN BESLENMEK VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ TARİFLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK. SLOGANIMIZ ‘TOPRAKTAN MASAYA’. RESTORAN İSMİNİ DE BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE KULLANMADIK.”

Lokanta Nevnihal Kurucu Ortağı Bülent Dilbağ, farklı bir konsepte sahip mekânla ilgili sorularımızı yanıtladı.

Öncelikle farklı bir konsepte sahip Lokanta Nevnihal hakkında bilgi verebilir misiniz? Hikâyesi nedir?
Biz aile olarak zaten yeme içme sektörünün içindeyiz. İşletmecilikte hedeflerimiz hep doğal ürünler kullanmak üzerineydi. Yıllar içinde kazanmış olduğumuz tecrübeyi ve doğal ürün hedefimizi, Türkiye’nin yedi bölgesinin mutfağından oluşan bir lokanta ile hayata geçirebileceğimize karar verdik. Çengelköylü olmanın avantajıyla böyle güzel bir mekânı tutabildik. 

Mekânın özellikleri nelerdir?
İstanbul Çengelköy’de 7 bin 800 metrekare bir alana kurulu. Açık alan 180, kapalı alan 130 kişi kapasiteli bir mekân.

Lokanta Nevnihal’i diğer restoranlardan ayıran en önemli özellikler nelerdir?
Sadece bilinen değil, Anadolu’da kullanılan fakat büyük şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş birçok coğrafi işaretli ürünleri lokantamızda görebilirsiniz. Bizi tercih eden müşterilerimiz, daha önce tatmadıkları birçok tat ve tamamen doğal meyve-sebzeleri deneyerek aynı zamanda sağlıklı beslenmiş oluyor. Lokantamızda şefimiz ve ekibimiz tecrübeleriyle fark yaratıyor. Aynı zamanda mekânımızın havadar ve ferah konumu sayesinde misafirlerimiz saatlerce sıkılmadan vakit geçirebiliyor. 

YEREL ÜRETİCİYE DESTEK OLUYORUZ
‘Topraktan Masaya’ya sloganınızın içeriğiyle ile ilgili bilgi verebilir misiniz? 

Lokanta açma fikrimizin olgunlaşma sürecinde amacımız çok para kazanmak değil, çok güzel hizmet verebileceğimiz bir yer yaratmaktı. Evde yemek yapma kültüründen uzaklaştıkça, endüstrileşen restoran ve lokantalarda geleneksel tariflerden uzaklaşıp adına dünya mutfağı denilen, birkaç çeşitten oluşan niteliksiz yemekler yapılmaya başladı. Bunların karşısında biz bu işi sosyal sorumluluk olarak gördük. Kendi özümüze dönmek, kendi kültürümüzden beslenmek adına unutulmaya yüz tutmuş tarifleri gün yüzüne çıkarıp misafirlerimize sunmak istedik. Ürünlerimizin önemli bir kısmını Anadolu’dan tedarik ederek hem yerel üreticiye destek olduk hem de misafirlerimize doğal ve taze ürünler sunduk. Biz buna kısaca ‘Topraktan Masaya’ dedik.

Menülerinizde Anadolu vurgusu ve yöresel isimler dikkat çekiyor. Bunun sebebi nedir?
Biz lokantamızın isminde bilinçli olarak ‘restoran’ kelimesini kullanmadık. ‘Lokanta’nın daha sıcak ve bizden olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Cİ işaretli, yani ATO tarafından yerli olduğu tescillenmiş yöresel ürünler kullanıyoruz. Bu ürünleri sunarken de geleneksel isimlerini kullanıyoruz. Yeni nesil tarafından bilinmeyen fakat kültürümüzde var olan bu tarifleri ve bunların isimlerini yeniden kültürümüze kazandırmak istiyoruz.

Master Chef’iniz Rafet İnce’nin kariyerinden bahseder misiniz? 
1981 Konya Ereğli doğumlu. Mesleğe Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi’nde başladı. Devlet bursuyla “Le Cordon Blue College of Culinary Arts” ve “Toscan-Cascina”da F&B eğitimi görüp staj yaptı. CHEF-Kişisel Gelişim & Kariyer Üzerine ve Chef’in Sağlıklı Masası adlı iki adet kitabı bulunmakta. Şu anda kendisi lokantamızın işletme ortağıdır.

a

Yukarı