Ana içeriğe atla

itt

İZİBİZ GÜCÜNÜ BİLGİ VE DENEYİMDEN ALAN YERLİ BİR FİRMA

16.08.2018 - 11:58

İZİBİZ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İŞ GELİŞTİRME VE PAZARLAMA DİREKTÖRÜ HÜSEYİN ŞİMŞEK: “YÜZDE 100 YERLİ GİRİŞİMİ OLAN İZİBİZ, GÜCÜNÜ SADECE BİLGİ VE DENEYİMİNDEN ALMAKTADIR.”

İzibiz Bilişim Teknolojileri İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Hüseyin Şimşek, e-Dönüşüm ve dijitalleşmeyle ilgili sorularımızı cevapladı.

Öncelikle İzibiz Bilişim ile ilgili kısaca bilgi alabilir miyiz?
İzibiz Bilişim Teknolojileri AŞ, 2013’te telekom sektörünün özellikle faturalama alanındaki uzman danışman kadrosuyla elektronik belge, elektronik ticaret, veri ambarı ve bulut konularında faaliyet göstermek üzere kuruldu. Merkezi İstanbul Maltepe’de. Alanında uzman ve nitelikli insan kaynaklarıyla bilişim sektöründe iddialı projelere imza atarak geliştireceği servisler ve ürünlerle, yenilikçi projeler geliştirmeyi ve ülke içindeki dışa bağımlılığı kırmayı hedeflemektedir. İzibiz, Ar-Ge ve proje geliştirme hizmetlerini Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi‘ndeki Ar-Ge ofisinden sürdürmektedir. Yüzde 100 yerli girişimi olan İzibiz, gücünü sadece bilgi ve deneyiminden almaktadır. 

KOBİ’lere yönelik ürün ve hizmetlerinizden bahseder misiniz?
Sadece e-Dönüşüm’e odaklı bir firma olmamız sebebiyle ilk günden bu yana Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ilan ettiği tüm ürünlerle ilgili geliştirmeler ve onay süreçleri hızlıca tamamlanmış ve yetkinlik olarak firmamızın ürün ve hizmet gamına eklenmiştir. Bu bağlamda başta e-Fatura olmak üzere e-Fatura saklama, mali mühür uyum, e-Arşiv fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuz, e-Müstahsil ürünleri ile ilgili tüm çalışmalar tamamlanmış ve müşterilerimizin hizmetine sunulmuştur. İzibiz olarak ayrıca katma değerli servisler üreterek farklılık oluşturmaya, müşterilerimizin dijital dönüşüm süreçlerine tam katkı sağlamaya önem veriyoruz. Bu bağlamda e-Mutabakat, mail bildirim servisleri, mobil bildirim servisleri gibi ilave hizmetleri de devreye alarak firmaların dijital gereksinimlerine katkı sunuyoruz.

Türkiye e- Dönüşüm’ün şu anda neresinde? 
Türkiye e-Dönüşüm ve dijitalleşmeye her anlamda hazır haldedir. e-Dönüşüm sektöründe dünyanın en iyi örnekleri arasında yerini almıştır. Biraz gecikmeli başladığımız bu yolculukta birçok ülkeyi geride bıraktık. Bu ivmeyle e-Dönüşüm hizmetlerinin daha alt seviyelerdeki şirketlere ve kuruluşlara da ulaştırılması için Gelir İdaresi Başkanlığı nezdindeki girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle tüm unsurlarıyla hazır e-Arşiv Fatura ürününün e-Fatura kullanıcıları için de kapsayıcı olması noktasındaki beklenti ve taleplerimizin bu yılsonu itibariyle devreye alınacağını ve e-Dönüşüm kapsamının bu ilaveyle yüzde 40 büyüyeceğini tahmin ediyoruz.

Büyümek isteyen KOBİ’ler iş süreçlerini e-Dönüşüm ile nasıl verimli hale getirebilir?
Tüm şirketlerimizin e-Dönüşüm ve dijitalleşmenin kaçınılmaz varlığını kabul ederek bu yolculukta doğru ve sağlam partnerlerle birlikte sisteme entegre olmalarının yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda gerek fiziki altyapı gereksinimleri, gerekse genel işletme maliyetleri anlamında ciddi tasarruflar elde edileceği konusunda, rakam boyutu da ortaya konularak dünya ölçeğinde birçok rapor yayınlanmış ve yayınlanmaktadır. Dijital dönüşüm sadece maliyet boyutuyle değil, hizmet kalitesinin artırılması, verimlilik ve dünya ölçeğinde kabul görmüş ürün ve hizmet standartları açısından da çok önem arz etmektedir.

a

Yukarı