Ana içeriğe atla

itt

OSMANELİ BİLECİK’İN ANTALYA’SI

26.06.2018 - 11:47

İklim olarak Bilecik’in Antalya’sı olduklarını ve bu avantajı tarımda kullandıklarını belirten Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “İlçemiz yakında turizm, tarım ve sanayide çok farklı bir konuma gelecek.” diyor.

Tarihi ve turistik potansiyeliyle ön plana çıkan Bilecik’in en güzel ilçelerinden biri Osmaneli. Belediye Başkanı Münür Şahin ile başta turizm olmak üzere ilçenin potansiyellerini konuştuk.

 

Öncelikle ilçenizin turizm potansiyelinden bahseder misiniz? 
Osmaneli, milattan önce 8 binli yıllara dayanan çok eski bir yerleşim yeri. Tarihi açıdan bir özelliği de 1075 yılında Selçuklular’ın hâkimiyetine girip bugüne kadar kesintisiz Türk kenti olarak gelmesi. 1075’ten bu yana hiçbir zaman işgale uğramamış, kurtuluş günü olmayan bir kentiz. Bu da doğal afetler dışında tarihi ve kültürel varlıklarımızın korunması anlamına geliyor. Bunlar arasında en büyük sivil mimari örnekleri Osmaneli konakları. Bunlar Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın da katkılarıyla buraların restorasyon çalışmalarına devam ediyoruz. 350 bin metrekarelik sit alanımız var. Çalışmalar bittiğinde çok güzel bir cadde, sokak ve tarihi çarşımız ayağa kalkmış olacak. Bu da bizi turizmde çok farklı bir noktaya getirecek. 

 

Sakarya Nehri de Osmaneli için önemli bir avantaj değil mi?
Evet, Sakarya Nehri de ilçemiz için ayrı bir güzellik. Osmaneli’nin içinden geçen nehir kıyısında çok güzel parklar yapıyoruz. Tamamı bittiğinde 6 kilometre uzunluğunda bir park olacak. Bu da ilçemize ayrı bir değer katacak. Su sporlarını da bu projenin içine katmak istiyoruz. 

 

İkliminiz de yumuşak. Bunu avantaja çevirmek için neler yapıyorsunuz?
İlçemiz Bilecik’in Antalya’sı. Rakımı 110 ve Akdeniz iklimine yakın. Bu avantajı özellikle tarımsal ürünlerde kullanıyoruz. İnşallah tarımda da çok farklı bir noktaya geleceğiz. 

kkk
 

Marmara ve Batı Karadeniz’i Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’ya bağlayan anayol eskiden ilçenizin içinden geçiyordu. Bu durum Osmaneli’ni nasıl etkiledi?
Duble yol projeleriyle birlikte anayol dışarıya alınınca esnafımız tepki göstermişti. Şimdi o eski yol Osmaneli’nin trafiğini kaldırmıyor. İlçemiz için çevreyolundan bahsediliyor. Halkımız ışıklarda beklemekten şikayetçi. Bölünmüş yol ilçenin içinden geçseydi demek ki trafiğimiz felç olacaktı. Biz ayrıca anayol kenarına benzin istasyonu ve hal binası ile dinlenme, turizm ve alışverişe yönelik tesisler yaparak anayolun ilçemiz dışından geçtiği imajını ortadan kaldıracağız. Ayrıca, şu an anayolun kenarında şifalı sularımızın bulunduğu 100 yatak kapasiteli İçmeler Tesisleri var. Emeviler döneminden kalma. Burası sağlık turizminde çok önemli bir konuma gelecek.

 

Osmaneli’nin sporda da iyi olduğunu duyduk.
Spor turizmini de etkin kullanıyoruz. Geçen sene U15’lerde Futbol Federasyonu ile bir turnuva düzenledik. Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlarımız da iştirak etti. Bu turnuvayı ağustosta tekrarlayacağız. Ayrıca, 1308 Osmaneli Belediyespor kulübümüzle 17 branşta faaliyet gösteriyoruz. Futbolda bu sene 14 yaş grubu hariç -ki onda da final oynayıp penaltılarla kaybettik- tüm yaş gruplarında ve A takım olarak Bilecik şampiyonu olduk. Tüm branşlarda 500 lisanslı sporcuya sahibiz. Spordaki bu çalışmalarımızın Türkiye çapında örnek olduğunu düşünüyorum.

 

SANAYİDE BÜYÜYEREK NÜFUS ORANIMIZI ARTIRMAK İSTİYORUZ


Osmaneli aynı zamanda bir sanayi kenti. Bununla ilgili yeni projeler var mı?
690 bin metrekarelik organize sanayi bölgemiz vardı. Doluluk olarak belli bir noktaya gelmiş durumda. Bunun haricinde biz 4 milyon metrekarelik sanayi parseli oluşturup yarısını satışa sunduk. Büyük şirketler burayla ilgili flört halinde. Yakın zamanda bu parsellerde çok hızlı bir gelişme bekliyoruz.


15 bin nüfuslu Osmaneli olarak en büyük hedefleriniz neler? 
Osmaneli olarak dört büyük hedefimiz var. Birincisi, yaşam kalitesini artırmak. Halkımızın mutlu olması ve ilçemize gelen kamu yöneticilerinin Osmaneli’de kalması için yaşam kalitesinin artması gerekiyor. İkincisi, turizmde öne çıkmak. Üçüncüsü, tarımda yeni ürünlere ve yeni pazarlara yönelmek. Bunun için paketleme tesisi yaptık, hal binası da yapıyoruz. Migros, Carrefour ve Tarım Kredi Kooperatifi ile ortak projelerimiz var. Dördüncüsü de sanayide büyüyerek nüfusumuzu artırmak. Altyapı olarak 60 bin nüfusu kaldıracak durumdayız. 

hhhh

a

Yukarı