Ana içeriğe atla

itt

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YIKAMA TESİSİ

16.11.2016 - 18:12

Pak Yıkama Kurucu Ortağı ve Finansal Koordinatörü Fisun Usta, “22 bin metrekare büyüklüğündeki yeni binamızın inşaat sürecini tamamladık ve Ekim ayı itibariyle yeni binamıza taşındık. Burası, Türkiye’nin açık ara en büyük ve en teknolojik endüstriyel tekstil yıkama/temizleme tesisi” dedi.

Tesislerinizin sahip olduğu kapasiteler hakkında bilgi verir misiniz? İdeal hijyeni sağlama noktasında ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?
Pak Yıkama olarak 22 bin metrekare büyüklüğündeki yeni binamızın inşaat sürecini, ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik ve politik koşullara rağmen tamamladık ve Ekim ayı itibariyle yeni binamıza taşındık. Bu tesis, Türkiye’nin açık ara en büyük ve en teknolojik endüstriyel tekstil yıkama/temizleme tesisi, Avrupa’nın ise sayılı tesisleri arasında bulunuyor. Tesislerimizde işlenen ürünlerin hijyeni, İstanbul’da turizm sektörüne hizmet veren çamaşırhaneler arasında sadece Pak Yıkama’nın sahip olduğu Alman Hohenstein Institute (RAL GZ 992) sertifikasyonu ile düzenli olarak denetleniyor. An itibariyle tesisimizde 14-16 kompartman kapasiteli üç yeni tünel yıkama hattı bulunuyor. Altyapı ve planlaması yapılmış 3 ilave tünel ise büyüme planlarımız paralelinde, sisteme dahil edilecek. Şu anda sahip olduğumuz 60 ton/vardiya kapasite, bu şekilde 100 ton/vardiya seviyesine ulaşacak.

Pak Yıkama olarak endüstriyel çamaşır yıkama sektöründe fark yaratan ayrıcalıklı çözümlerinizden bahseder misiniz?
Pak Yıkama olarak endüstriyel çamaşır yıkama sektöründe fark yaratan özelliğimiz, USTEK RFID firmamız ile kendi bünyemizde başlattığımız ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel yeni modüller ekleyerek sürekli geliştirdiğimiz RFTT (Radyo Frekanslı Tekstil Takip) sistemimiz. UHF RFID tekstil takip çözümü ilk kez 2009 yılında Pak Yıkama tarafından sektörün kullanımına sunuldu. Bugün birçok firma çipli yıkama yaptığını iddia etse de bu sistemin otel ve hastane tarafındaki ekip için yarattığı asıl fayda çipler sayesinde toplanan büyük verinin raporlama ve anlık takip araçları ile ulaşılabilir ve kullanılabilir hale gelmesidir. Diğer bir deyişle, toplanan veri ancak müşterinin canlı olarak erişebileceği ve katma değer alabileceği bir formatta sunulduğunda çipli hizmetin varlığından bahsedilebilir.

RFTT - Radyo Frekanslı Tekstil Takip sisteminin hizmet kalitenize olan avantajlarını değerlendirir misiniz? 
Daha önceki tesislerimizde olduğu gibi, yeni tesisimiz de yüzde 100 UHF RFID ile işletiliyor. Tüm müşterilerimizin ürünleri RFID çipler ile çamaşırhane ve müşteri tarafından takip ediliyor. Çamaşırhane içerisinde istasyon bazında günlük iş yükümüzü kirli ürünler müşteri tarafında kamyonlara yüklendiği anda internet üzerinden görüntülüyor ve planlıyoruz. Paketleme sırasında çipler sayesinde otomatik olarak gerçekleşen müşteri bilgisi, ürün tipi, adedi, yıkama yaşı kontrolleri ile müşterilerimize en kaliteli hizmeti, hatasız olarak sunmayı amaçlıyoruz. Web portalımız sayesinde müşterilerimiz ürün teslimat bilgisi, teslimat içeriği, tekstil stok durumu ve departman bazında fatura ayrıntıları gibi günlük iş yükünü azaltan ve satınalma süreçlerinde verimlilik sağlayan bilgilere 7/24 canlı olarak erişebiliyorlar. Securiport (otel/hastane çıkış kapılarına kurulan çipli ürün takip istasyonu) ve PerPort (otel/hastaneler için üniforma dağıtım ve yönetim sistemi) gibi özel modüller ile müşterilerimizin çipli sistemden maximum faydalanmalarını sağlıyoruz. 

a

Yukarı