Ana içeriğe atla

itt

İŞLETMELERİN DİJİTAL İŞ ORTAĞI

22.11.2016 - 09:08

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, “İşletmelerin ‘dijital iş ortağı’ olarak tek çatı altında sunduğumuz çözümlerle, dijital bağlantılı yaşamı kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefliyoruz” dedi.

Mobil iletişim araçları ve bilgi teknolojileri konusunda sunduğunuz çözümlerde hangi stratejileri uyguluyorsunuz?

Vodafone olarak, dijitalleşmenin, yenilikçi ve dönüştürücü gücüyle, geleceğin dünyasında belirleyici olacağına inanıyoruz. Dünya genelinde birey ve kurumların mobil ve sabit iletişim teknolojilerinin gücüyle dijitalleşmesini hedefliyoruz. Bu doğrultuda, Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi olarak, Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda, ülkemizdeki işletmelerin telekomünikasyon ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca çözümler geliştiriyor ve uyguluyoruz. İşletmelerin “dijital iş ortağı” olarak tek çatı altında sunduğumuz çözümlerle, dijital bağlantılı yaşamı kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefliyoruz.

Mobil iletişimin bir lüks değil ihtiyaç haline geldiği günümüzde mobil iletişimde yeni trendlerden bahseder misiniz?

Bugün Nesnelerin İnterneti mobil iletişimde yeni trendi temsil ediyor. Nesnelerin İnterneti, elektronik iletişim kurma kabiliyeti olan herhangi bir nesnenin diğer nesne ile iletişime geçerek standart mobil bağlantıdan daha yüksek değer ve hizmet üretebilmesi demek. Birbirine bağlı bu makineler geniş bir ağ olarak insan hayatını ve kurumların iş yapış biçimlerini dönüştürüyor. Mevcut servislerin ötesinde büyük veri analizi, bulut bilişim, güvenlik, cihaz yönetimi gibi konuların merkezi bir şekilde, sektörel ve servis dikeyleri bazında uçtan uca yönetilmesi Nesnelerin İnterneti ile mümkün. Nesnelerin İnterneti ile birçok sektörde esnek uygulamalar geliştirilerek uçtan uca çözümler sunulabiliyor; eğitimden ulaşıma, sağlıktan otomotive kadar birçok sektörde uygulanacak çözümlerle birlikte akıllı şehirlerin temeli atılıyor. Vodafone Grubu olarak dördüncüsünü yayımladığımız “Vodafone IoT Barometer” araştırmasına göre, şirketlerin dörtte üçü, Nesnelerin İnterneti’ni insanların iş ve özel yaşamlarını değiştirecek yeni bir sanayi devrimi olarak nitelendiriyor. 

“İŞLETMELERİN İŞ SÜREKLİLİĞİ YARATMALARINI HEDEFLİYORUZ”

Bilgi teknolojilerinde iş dünyasına yönelik ne gibi yenilikler sunuyorsunuz? Bu konudaki atılımlarınız neler olacak?

Vodafone olarak, dijitalleşme yolculuğunda yönlendirdiğimiz tüm işletmelerin, fırsatları ve riskleri iyi değerlendirip iş sürekliliği yaratmalarını hedefliyoruz. Bu hedefle, Temmuz 2014’te hayata geçirdiğimiz “Yarına Hazırım Platformu” ve “Vodafone Dijitalleşme Endeksi” ile işletmelerin kurumsal çözüm ve teknoloji ihtiyaçlarını tespit ederek süreçlerini optimize etmelerine destek oluyor ve daha etkin çalışmalarını sağlıyoruz. Yarına Hazırım Platformu ile işletmelerin 100 puan üzerinden Dijitalleşme Endeksi’ni hesaplıyoruz. 

Yarına Hazırım Platformu ile bugüne kadar 40 bin küçük ve orta büyüklükte işletmenin, ek olarak 2 bini aşkın büyük işletmenin ve kamu kurumunun Dijitalleşme Endeksi’ni hesapladık. Bugün itibariyle yüzde 53 olan ulusal Dijitalleşme Endeksi’ni yüzde 75’e çıkarmak için çalışıyoruz.

a

Yukarı