Ana içeriğe atla

itt

5 KITADA 90 ÜLKEYE İHRACAT...

17.11.2016 - 14:55

Yiğit Akü AŞ Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, yılda 7 milyon adet akü üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek, 5 kıtada 90 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Yiğit Akü AŞ Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, 35 yılı aşan üretim hayatları boyunca gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdikleri inovatif ürünlerle sektörde fark yarattıklarını söyleyerek, “Yiğit Akü, bugün 5 kıtada 90 ülkeye ihracat yapan global bir yapıya sahip. Yıllık 7 milyon adet akü üretim kapasitesine sahip olan firmamız, Türkiye içinde 100 ana bayi ve 6 bin tali bayi ile hizmet veriyor. Dünya akü sektöründe Platin, Tunç, Macpower, Helden, Distalong markalarıyla anılıyor. 40 bin metrekarelik alanda 620 personel ile çalışan kurumumuz, bayilerindeki çalışanları da eklendiğinde Türkiye’de önemli bir istihdam alanı yaratıyor” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETİM
Fransa, İspanya, Kanada ve Şili gibi önemli ülkelerin askeri alanlarına akü tedariği sağladıklarına değinen Miser, her geçen gün geliştirdikleri seçkin ürün yelpazesiyle Avrupa, Amerika, Asya ve diğer bölgelerde de aktif pazar geliştirdiklerini ifade etti. Yiğit Akü olarak dünya standartları ve normlarında hizmet ve üretime sahip olduklarının altını çizen Miser, “Yatırımlarımızda önce insan odaklı olduğumuzu belirtmek isterim. Yiğit Akü çatısı altında görev yapan teknik personellerimiz, uzmanlarımız, mühendislerimizin gelişimini destekleyecek eğitimler ile gündemler oluşturuyoruz. Çevreye duyarlı bir üretim, sürdürülebilir bir nesil için tüm faaliyetlerimizde titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elbette Yiğit Akü için Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarımız önemli. Yatırımlarımızı bu yönde planlıyor, kalıcı değerler bırakmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

KENDİ BÜNYELERİNDE AR-GE MERKEZİ’NE SAHİPLER
Ar-Ge hizmetlerini yine kendi bünyelerinde Ar-Ge merkezi çatısı altında sürdürdüklerine işaret eden Miser, şöyle devam etti: “Bu çatı; üretimi, Ar-Ge’yi, planlamayı, mühendisliği, insan kaynaklarını ve şirketimizin tüm bilgi birikimini kucaklayan ve geleceğe kavuşturacak olan bir yapı. Şirketimizin sahip olduğu bu yapı sadece kendi yaşam döngüsü için değil, sanayide maliyetleri düşürecek Ar-Ge çalışmalarının hız kazanması hedefleri içinde büyük önem arz ediyor.  Yapılan Ar-Ge yatırımlarının sonuç odaklı katkıları hem ürün karlılığı, hem verimlilik hem de maliyet azaltma yönünde faydalar sağlarken, diğer taraftan ‘benzersiz ürün’ ve küresel rekabette firmamızla beraber Türkiye’nin ön plana çıkmasını sağlayacak verilere ulaşmamızı sağlamıştır. Yeni bir ürün için ürünün kavramsal aşamadan ticarileşmeye kadar olan ilerleme sürecinde ürünün mükemmelleşmesi, satış öncesi ve sonrasında en iyi hizmetin sunulması, etkin ve doğru kurgulanmış bir pazarlama stratejisi ile piyasaya sunumu ve bu kavramlara bağlı tüm süreçlerde ihtiyaç duyulabilecek yenilikleri Ar-Ge merkezi çatısı altına yorumluyor ve yine tüm bu alanlarda hizmetler üzerine kurulu olduğunu söyleyebiliriz.” 

a

Yukarı